Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Αύριο Σάββατο το "επίσημο" Μνημόσυνο των 120 στην Αγία Τριάδα Αγρινίου - Την περασμένη Κυριακή τιμήθηκαν από ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Ως πότε αδέρφια θα τιμάμε χωριστά τους ήρωες της πόλης μας;

Το ετήσιο Μνημόσυνο των εκτελεσθέντων και απαγχονισθέντων τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου του 1944 στο Αγρίνιο θα γίνει αύριο Σάββατο, 10 Μαΐου 2014.

Ο Δήμος Αγρινίου και η ΠΟΑΕΑ, τιμώντας τη μνήμη τους, τελούν στις 9:45 το πρωί στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Αγρινίου, Επίσημο Μνημόσυνο.

Μετά το μνημόσυνο, στον τόπο της θυσίας (Πλατεία 120), θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Αγρινίου, Αντιστασιακές Οργανώσεις, επισήμους και συγγενείς των θυμάτων.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
================
================

Το παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ τίμησε τους 120 την Κυριακή 4/5/2014

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 120 αγωνιστές που εκτελέστηκαν στις 14 Απρίλη 1944 στο Αγρίνιο από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους πραγματοποίησε την Κυριακή 4 Μάη το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Οι 117 εκτελέστηκαν στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και οι τρεις απαγχονίστηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης από τους Γερμανούς κατακτητές και τους ταγματασφαλίτες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μνημείου στην Αγία Τριάδα. Στεφάνια κατέθεσαν συγγενείς των εκτελεσθέντων, εκπρόσωποι της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, της ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Μιλώντας εκ μέρους του παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ο Γιάννης Δήμας σημείωσε ότι τιμάμε τους αλύγιστους ήρωες, τους 120 αγωνιστές της λευτεριάς γιατί με την ανυπότακτη στάση ζωής τους έδειξαν ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει, ότι η βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος .(παρακάτω παρατίθεται ολόκληρη η ομιλία).

1 / 11

Σχόλιο Ζείδωρον:Οσο ζούμε κι όσο έχουμε αυτό εδώ το βήμα δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε προς όλους την ερώτηση:Ως πότε αδέρφια Αγρινιώτες θα τιμάμε τους 120 ήρωες σε δύο ξεχωριστά μνημόσυνα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom