Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Νέο μακελειό στη Νιγηρία:118 νεκροί και δεκάδες τραυματίες! (φωτο & βίντεο)


Ένα ακόμη μακελειό συγκλονίζει και βυθίζει στο πένθος τη Νιγηρία.
Τουλάχιστον 118 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Τρίτη, από διπλή βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Τζος, στην κεντρική Νιγηρία.

Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί καθώς εκφράζονται φόβοι ότι «υπάρχουν και άλλα πτώματα κάτω από τα συντρίμμια» της πολυσύχναστης αγοράς της πόλης όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις, εκτιμούν οι αρχές.



Το λουτρό αίματος σημειώθηκε μετά από δυο ξεχωριστές εκρήξεις στην αγορά Νέα Αμπούτζα γύρω στις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) της Τρίτης.

Η πρώτη επίθεση έγινε με παγιδευμένο φορτηγό και η δεύτερη με παγιδευμένο μικρό λεωφορείο, δήλωσε Γαλλικό Πρακτορείο ο Κίνγκσλεϊ Έγκμπο, μέλος μιας ειδικής στρατιωτικής ομάδας της πολιτείας Πλατό.



Πριν από ένα μήνα, δύο επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα, τις οποίες είχε αναλάβει η ισλαμιστική Μπόκο Χαράμ, είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 100 άνθρωποι στην Αμπούτζα.

Νωρίτερα την Τρίτη το Κοινοβούλιο της Νιγηρίας, ενέκρινε την παράταση κατά 6 μήνες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας, όπου οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν στα μέσα Απριλίου περισσότερες από 200 μαθήτριες.



Εξάλλου η κυβέρνηση της Νιγηρίας υπέβαλε επίσημο αίτημα στην επιτροπή επιβολής κυρώσεων στην Αλ Κάιντα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να εντάξει στη «μαύρη λίστα» την ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση Μπόκο Χαράμ μετά την απαγωγή των κοριτσιών, είπε σήμερα ένας διπλωμάτης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom