Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Το πάρτι των... αποφοίτων στη βίλα του Mr Hellas Power

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΩΝΗΣ: ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΣΤΥΛ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ

Εκπρόσωποι της αθηναϊκής ελίτ, γόνοι γνωστών οικογενειών αλλά και άνθρωποι που πέρασαν... δύσκολα το 2013 έδωσαν το «παρών» στο ρεβεγιόν που διοργάνωσε ο Βασίλης Μηλιώνης στην εντυπωσιακή βίλα της οικογένειάς του στην Παλαιά Πεντέλη.

Ο μέχρι πρότινος προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Hellas Power υποδέχθηκε ως οικοδεσπότης -μεταξύ άλλων- και τον Λάκη Γαβαλά, ο οποίος επίσης υπήρξε κρατούμενος τη χρονιά που έφυγε λόγω των χρεών της επιχείρησής του προς το Δημόσιο.

Μάλιστα, σε αναμνηστική φωτογραφία που έβγαλαν καλεσμένοιτου ρεβεγιόν, Μηλιώνης και Γαβαλάς ποζάρουν στο κέντρο με χαμόγελα που δείχνουν ότι αμφότεροι προσπαθούν να αφήσουν πίσω τις περιπέτειες του 2013 και -κυρίως- την εφιαλτική περίοδο του Κορυδαλλού.

Φυσικά οι δυσκολίες δεν έχουν τελειώσει για τον Βασίλη Μηλιώνη, που έχει μπροστά του έναν δικαστικό «Γολγοθά». Μόλις προ 20 ημερών ο αντιεισαγγελέας Εφετών εισηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο την παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων για την υπόθεση Energa - Hellas Power, από την οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε -σύμφωνα με εκτιμήσεις- με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, αφού οι συγκεκριμένοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπραξαν το «χαράτσι» από τους πελάτες τους αλλά δεν το απέδωσαν στα κρατικά ταμεία.
Η βίλα - φρούριο του Β. Μηλιώνη στην Παλαιά Πεντέλη, που φιλοξένησε τη δεξίωση, εκτός από μεγάλο κήπο και πισίνα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας με κάμερες που «σαρώνουν» τον περιβάλλοντα χώ
Η βίλα - φρούριο του Β. Μηλιώνη στην Παλαιά Πεντέλη, που φιλοξένησε τη δεξίωση, εκτός από μεγάλο κήπο και πισίνα διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας με κάμερες που «σαρώνουν» τον περιβάλλοντα χώρο, καθώς και φυλάκιο σκοπιάς
Βίλα - φρούριο
Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο κ. Μηλιώνης απολαμβάνει την ελευθερία του, προσπαθώντας να βηματίσει ξανά στα γνωστά σε εκείνον μονοπάτια της καλής ζωής και της διασκέδασης, αφού πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο συνήθιζε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε σικ στέκια και μεγάλες πίστες της Αθήνας. Ετσι την παραμονή του νέου χρόνου η βίλα-φρούριο της Παλαιάς Πεντέλης, με το εντυπωσιακό ανάπτυγμα σε διαφορετικά επίπεδα, φωταγωγήθηκε για να υποδεχτεί τους καλεσμένους του 32χρονου οικοδεσπότη. Η ήσυχη γειτονιά στην πλαγιά του βουνού με την εκπληκτική θέα στην αχανή πρωτεύουσα γέμισε πολυτελή αυτοκίνητα και κόσμο, με τις ενδυματολογικές επιλογές να παραπέμπουν στο «κόκκινο χαλί» των Οσκαρ. Σμόκιν και παπιγιόν για τους άντρες, επώνυμες τουαλέτες για τις εντυπωσιακές κυρίες που μαγνήτισαν τα βλέμματα.
Β. Μηλιώνης, Λ. Γαβαλάς μαζί με φίλους σε χαλαρή διάθεση παίζουν με τον φακό.
Β. Μηλιώνης, Λ. Γαβαλάς μαζί με φίλους σε χαλαρή διάθεση παίζουν με τον φακό.
Περισσότερα από 300 άτομα διάβηκαν την πύλη της βίλας με τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας - διαθέτει φυλάκιο σκοπιάς, σύστημα με κάμερες που «σαρώνουν» τον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι και αισθητήρες για άμεση ενεργοποίηση προβολέων ακόμη κι όταν πλησιάζει... κουνούπι! Το πάρτι ήταν απολύτως ευθυγραμμισμένο με τη φήμη που ακολουθούσε ανέκαθεν τον Β. Μηλιώνη, ως άνθρωπο που ξέρει να κάνει τους φίλους του να περνούν καλά. Οι εντυπωσιακές παρουσίες, ο πλούσιος μπουφές και η επιλεγμένη από DJ μουσική, που δυνάμωνε όσο περνούσε η ώρα, ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της λαμπερής βραδιάς που έκανε «αξέχαστη» την είσοδο του 2014 για τους εκλεκτούς καλεσμένους. Τίποτα λιγότερο δηλαδή απ' αυτό που «υποσχόταν» το όνομα του οικοδεσπότη.
Δυναμική είσοδος
Ο νεαρός επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεανικές παρέες της αθηναϊκής αφρόκρεμας, ενώ φιλοξενούνταν σχεδόν πάντα «πρώτο τραπέζι»
Ο νεαρός επιχειρηματίας ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις νεανικές παρέες της αθηναϊκής αφρόκρεμας, ενώ φιλοξενούνταν σχεδόν πάντα «πρώτο τραπέζι»
Πριν αρχίσει η περιπέτειά του με τη δικαιοσύνη, ο Βασίλης Μηλιώνης έκανε μια εντυπωσιακή είσοδο στον επιχειρηματικό χώρο. Ο ίδιος καλλιέργησε επικοινωνιακά το προφίλ του νέου, δυναμικού επιχειρηματία, ενώ παράλληλα δαπανούσε άφθονο χρήμα σε διασκεδάσεις και πανάκριβα σπορ, κάτι που τον έκανε ακόμα περισσότερο δημοφιλή στις νεανικές παρέες της αθηναϊκής αφρόκρεμας. Πολλές φορές μαζί με τους φίλους του είχε φιλοξενηθεί «πρώτο τραπέζι» στον Μαζωνάκη ή τον Ρουβά, με το αλκοόλ να ρέει, τον «λουλουδοπόλεμο» να... μαίνεται και τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για λογαριασμούς με πολλά μηδενικά.
Ως εκκολαπτόμενος τζετ σέτερ, ο Β. Μηλιώνης φέρεται να μίσθωνε από κότερα μέχρι μικρά αεροσκάφη κάνοντας ταξίδια αστραπή στη Μύκονο, την Κωνσταντινούπολη, στα χλιδάτα κλαμπ «Reina» και «Angelique», συνοδευόμενος πάντα, όπως και στις εξορμήσεις του στη νυχτερινή Αθήνα, από όμορφες δεσποινίδες, με προτίμηση στον χώρο του μόντελινγκ. Πάντα γενναιόδωρος με όσους φρόντιζαν για τη διασκέδασή του, ο νεαρός επιχειρηματίας είχε κάνει... όνομα στα νυχτερινά μαγαζιά ως ένας από τους πιο γαλαντόμους πελάτες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για φιλοδωρήματα που έμοιαζαν με μικρούς... μισθούς(!), τα οποία μοιράζονταν «αξιοκρατικά» σε σερβιτόρους, πορτιέρηδες, παρκαδόρους ακόμα και στα παιδιά της γκαρνταρόμπας.
Σύμφωνα και με μαρτυρίες εργαζομένων σε κέντρα που είχαν την τύχη να σερβίρουν τον Β. Μηλιώνη, τις «χαλαρές βραδιές» ο λογαριασμός είχε τρία... μηδενικά, ενώ μία φορά στη Μύκονο μόνο για μία βότκα φέρεται να ξόδεψε 2.500 ευρώ! Κοντά στις νυχτερινές εξορμήσεις, στα αγαπημένα χόμπι του Β. Μηλιώνη συμπεριλαμβανόταν και η οδήγηση πολυτελών -και γρήγορων- αυτοκινήτων. Μάλιστα, είχε συμμετάσχει στον περίφημο διεθνή αγώνα «DustBall 4000» με μια Cayenne Porsche Turbo...
Ο δρόμος προς την προφυλάκιση
Από το ρεύμα στο... μπλακάουτ
Στις 3 Νοεμβρίου 2012 ο Βασίλης Μηλιώνης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον ανακριτή, ως κατηγορούμενος για την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Energa και Hellas Power, των δύο εταιρειών που μπήκαν στην αγορά ενέργειας και πήραν μερίδιο από το πελατολόγιο της ΔΕΗ. Μετά τη συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου κατηγορήθηκε για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Μαζί του προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Αχιλλέας Φλώρος της Energa, ο Αριστείδης Φλώρος και ο Στέφανος Σιαφάκας. Η προφυλάκισή τους κράτησε μέχρι τις 23 Μαΐου 2013, οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή χρηματικής εγγύησης, που κυμαινόταν από 50.000 έως 200.000 ευρώ. Η εγγύηση του Μηλιώνη ήταν 100.000 ευρώ.
Οι δύο εταιρείες, Energa και Hellas Power, εισέπρατταν αλλά δεν απέδιδαν τα ποσά που αναλογούσαν στο Δημόσιο. Παρακράτησαν ακόμα και τις εισφορές της Εφορίας! Μάλιστα βρέθηκε ότι τα χρήματα αυτά είχαν διαβιβαστεί σε λογαριασμούς στην Ελβετία. Η ζημιά για το Δημόσιο και τη ΔΕΗ εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Η έρευνα που ακολούθησε εντόπισε πλήθος παρανομιών και διακίνηση «μαύρου χρήματος». Εντοπίστηκε μέχρι στιγμής υπεξαίρεση 152 εκατ. ευρώ των δύο εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Και η έρευνα συνεχίζεται...
Το ξεκίνημα
Η σταδιοδρομία του Βασίλη Μηλιώνη άρχισε σε ηλικία μόλις 25 ετών, όταν εργάστηκε στην Clarksons London, Oil and Gas Trading Department, καθώς επίσης και στην οικογενειακή Teletrans Group of Companies από τον Νοέμβριο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007. Στις αρχές του 2008 αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση της Blue Aegean Energy, η οποία μετονομάστηκε έναν χρόνο μετά σε Aegean Power και αργότερα σε Hellas Power.
Τότε τα σχέδια του νεαρού Μηλιώνη έκαναν λόγο για 500.000 πελάτες, από 120.000 που είχε, προώθηση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους Αγίους Θεοδώρους ισχύος 119 MW, που ουδέποτε προχώρησε, ίδρυση θυγατρικών εμπορικών σε Τουρκία και Ρουμανία και παροχή ηλεκτρικού, τηλεφώνου και Ιντερνετ.
Η εταιρεία του Μηλιώνη είχε συνάψει στρατηγική συνεργασία με το δίκτυο καταστημάτων Γερμανός του Ομίλου ΟΤΕ. Μάλιστα είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για αγορά κάποιας μονάδας της ΔΕΗ, σε συνεργασία με κάποιον άλλο επενδυτή, εφόσον το ελληνικό Δημόσιο αποφάσιζε να πουλήσει σε κομμάτια την εταιρεία. Η σταδιοδρομία αυτή στον χώρο της ενέργειας διακόπηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο. Ο επίλογος αυτής της απίστευτης ιστορίας θα γραφτεί στα δικαστήρια.
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom