Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ολο το πόρισμα φωτιά για τα δάνεια του Τ.Τ.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους συγκαταλέγεται - σύμφωνα με το πόρισμα - και η νυν πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασία Σακελλαρίου.

Καταιγιστική μορφή παίρνουν οι εξελίξεις στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συνελήφθησαν ήδη τρεις από τους επτά, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα. Διώξεις έχουν ασκηθεί για άλλους 23 κατηγορουμένους. Στηρίχθηκαν σε πολυσέλιδη εισαγγελική πορισματική αναφορά. Αφορούν απάτη κατά του Δημοσίου υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις, απιστία και ξέπλυμα χρήματος.

Τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί είναι 7 και αφορούν τους: Άγγελο Φιλιππίδη, Δημήτρη Κοντομηνά, Κυριάκο Γριβέα, την σύζυγό του Αναστασία Βάτσικα, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Μάριο Βαρότση και Χαράλαμπο Γιαγκούδη.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τρίτη, ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Τ.Τ. Μάριος Βαρότσης, που απολογείται τη Δευτέρα, και το στέλεχος του Τ.Τ. Χαράλαμπος Γιαγκούδης, που επίσης παραμένει κρατούμενος.

"Φούσκωσαν" ξαφνικά οι λογαριασμοί του Φιλιππίδη,που βρίσκεται στο εξωτερικό και θα επιστρέψει όταν... τελειώσει τις δουλειές του
Μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία όπως φαίνεται από το εισαγγελικό πόρισμα δεν δικαιολογούνται, εντοπίστηκαν σε έξι λογαριασμούς του πρώην διοικητή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου υπάρχει η αναφορά πώς από το 2008 έως το 2012 ο κ. Φιλιππίδης φέρεται να αύξησε κατά σημαντικό βαθμό την περιουσία του, με χρήματα τα οποία χαρακτηρίζονται "άγνωστης προέλευσης".

Μάλιστα, το πόρισμα αναφέρει πως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως ο κ. Φιλιππίδης διαθέτει χρηματικά ποσά σε τόπους και μορφή που δεν είναι ακόμα γνωστή, καθώς όπως προκύπτει από τη φορολογική του δήλωση για το οικονομικό έτος 2011 και εξής διαθέτει περιουσία στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ο κ. Φιλιππίδης μιλώντας σε διάφορα ελληνικά μέσα ενημέρωσης από την Αμερική όπου βρίσκεται δήλωσε πως σκοπεύει να επιστρέψει σύντομα στην Ελλάδα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη, ενώ υπεραμύνθηκε της διοίκησής του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στο εισαγγελικό πόρισμα εντοπίζονται περιπτώσεις που τα δάνεια όχι μόνο δεν διατέθηκαν για στήριξη επαγγελματικής δραστηριότητας αλλά «προς δημιουργία πλούτου»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom