Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΑΠ

Από απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ προκύπτει η οργή του τότε επικεφαλής Ντομινίκ Στρος Καν όταν ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση για κούρεμα στο ελληνικό χρέος...

Το Έθνος φέρνει στο φως ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αρνήθηκε την πρόταση για κούρεμα στο ελληνικό χρέος που ζητούσε επίμονα το ΔΝΤ εως και τον Οκτώβριο του 2010.

Η απόφαση του Παπανδρέου κόστισε επιπλέον 110 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ πολύ απλά θα είχαμε πάρει ένα δάνειο μόλις 30 δισ. ευρώ.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα από...
δηλώσεις του Όλι Ρεν στον οποίο ο Γ. Παπανδρέου επιτέθηκε με δριμύτητα, μέσω βέβαια των συνεργατών του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προφανώς ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Ολι Ρεν και αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογήσει με ανακρίβειες και «σενάρια καταστροφής» την ανύπαρκτη διαπραγματευτική του τακτική τους κρίσιμους μήνες πριν από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, αλλά και μετά, για το μείζον θέμα του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

Με μακροσκελές σχόλιό του απαντά ο Γιώργος Ελενόπουλος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σε σημερινό άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου-ανταποκριτή Μιχάλη Ιγνατίου, στο «Έθνος της Κυριακής», ο οποίος υποστηρίζει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν αξιοποίησε το χαρτί της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως την απόλυτη ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα έχει μόνο ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου και ουδείς άλλος. Διότι την απόφαση για να μη ζητηθεί το «κούρεμα», όπως απαιτούσε ο τότε γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, την έλαβε ο κ. Παπανδρέου, που δεν άκουσε καν την επιχειρηματολογία των στενών συνεργατών του, οι οποίοι γνώριζαν καλύτερα τα θέματα της οικονομίας και είχαν ήδη κάνει συζητήσεις με αξιωματούχους των Βρυξελλών και του Ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom