Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Η ΕΠΙΚΗΡΥΞΗ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΕΡΙΔΙΝΗΣΗ

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι (καλησπέρα σας κύριε Δένδια) – Αυτό είναι το μόνο βέβαιο το οποίο μπορεί να σχολιάσει - εν πρώτοις - κανείς, μετά την ανακοίνωση της επικήρυξης…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Ξηρός - όπως κατ επανάληψη και πρώτοι απ όλους τονίσαμε - δεν απέδρασε. Τον απέδρασαν για να τον χρησιμοποιήσουν. Θέλησαν με το Ξηρό ελεύθερο και με σηκωμένο ψηλά τον πήχη της τρομολαγνείας, να παρέμβουν με τρόπο δραστικό στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, δρομολογώντας ακόμη και προϋποθέσεις πολιτικής εκτροπής.  

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που δεν υπολόγισαν μέσα στο ρευστό πολιτικό σκηνικό, και το τίμημα αυτής της επιπολαιότητας κοστολογείται κατ αρχήν με το αντίτιμο της επικήρυξης. 

Κι αυτό που δεν υπολόγισαν είναι...
η μαλακία του ανδρός, και μην υποτιμάτε καθόλου αυτή τη διαπίστωση.

Αν ο Ξηρός δεν είχε βιαστεί να προβεί στο γνωστό του διάγγελμα, ούτε επικήρυξη θα είχε υπάρξει, ούτε η ουρά του γαϊδάρου θα είχε στάξει. Τώρα όμως τα πράγματα ενέχουν τον κίνδυνο να ξεφύγουν εντελώς από το πλαίσιο της βρώμικης χορογραφία τους.

Υπάρχει ωστόσο ένα ερώτημα…
Ανατρέπουν άραγε οι εξελίξεις το βρώμικο σχέδιο πρακτόρων, μυστικών υπηρεσιών και σκοτεινών κέντρων???

Η απάντηση είναι σαφής…
Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το ανατρέπουν. Αντίθετα ενδέχεται και να το επιταχύνουν, γι αυτό και οι επόμενες μέρες θα είναι δύσκολες και οι νύχτες θα είναι γκαστρωμένες.

Η πατρίδα μας εισέρχεται για τα καλά στην περιδίνηση επικίνδυνων εξελίξεων, και αν οι δυνάμεις της πραγματικής πολιτικής αντιπολίτευσης δεν αφυπνιστούν, αν δεν επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να βγει η κοινωνία στο πεζοδρόμιο, το πιθανότερο είναι πως οι εξελίξεις θα είναι οδυνηρές και δύσκολα αναστρέψιμες…

Θα επανέλθουμε…

Περισσότερα για το βρώμικο σχέδιο πίσω από τη δήθεν απόδραση Ξηρού δείτε ΕΔΩ,  ΕΔΩ, αλλά και ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom