Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Απεργούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι - Ανοιχτά τα καταστήματα! - Εκκλήσεις για ηρεμία

Τα εμπορικά θα λειτουργήσουν 11 το πρωί με 6 το απόγευμα, ενώ ως τις 8 το βράδυ μπορούν να είναι ανοιχτά τα πολυκαταστήματα

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα καταστήματα, απο τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα ενώ 24ωρη απεργία έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η ομοσπονδία καλεί σε συγκέντρωση στις 12 στο Σύνταγμα.
Με ανακοίνωσή της, αμφισβητεί τα στοιχεία των εμπορικών συλλόγων και του υπουργείου Ανάπτυξης, σύμφωνα με τα οποία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η «λευκή νύχτα» τόνωσαν το τζίρο στην αγορά και υποστηρίζει ότι η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων πρέπει να ανατραπεί, καθώς φέρνει νέα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέες απολύσεις.

Την ίδια ώρα, σύσταση για αποφυγή εντάσεων, απευθύνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης και υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια από τις επτά Κυριακές που σύμφωνα με το νόμο, ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Στη δήλωση του, ο κ. Κορκίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Παρακαλώ θερμά, εργοδότες, εργαζόμενους και αυταπασχολούμενους στο λιανικό εμπόριο να αποφύγουν τις όποιες εντάσεις κάνουν κακό στην αγορά του κέντρου των πόλεων και κατ'επέκταση βλάπτουν το ελληνικό εμπόριο. Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου είναι σύμφωνα με το νόμο, μια από τις 7 Κυριακές που ισχύει προαιρετικά το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και οφείλουμε να σεβαστούμε την όποια απόφαση των συναδέλφων μας. Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος όλα θα κυλήσουν ομαλά και ελπίζω τόσο οι έμποροι όσο και οι καταναλωτές να μείνουν ικανοποιημένοι από μία ιδιαίτερη ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom