Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Και μακάκες, και λεβέντες, και σπάνια περίπτωση παρανοϊκών τούβλων….. - Σχολικές διακοπές και τον... Μάρτιο!


— ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ
— Από έναν ή και περισσότερους άρπαγες απατεώνες, είτε δρούν κατά μόνας, είτε συνασπισμένοι σε συμμορίες, ποτέ δεν μπορείς να ξεριζώσεις από το βάθος του σακάτικου μυαλού τους, την έμφυτη ή και επίκτητη ΚΛΕΠΤΟΜΑΝΙΑ. Και εξηγούμαι.

— Το να κλείσεις τα σχολεία, ένα πρόσθετο ακόμα 9ήμερο, για δήθεν «διευκόλυνση» γονιών τε και παίδων, δια να δυνηθούν να κολυμπήσουν στας χιώνας και να τους ξενοδεχτούν οι ευγενείς πλην άρπαγες μεγαλοξενοδόχοι, είναι κάτι παραπάνω από χοντρομαλακία. Και επειδή στην ενταύθα μπανανία, οι χοντρομαλάκες, όταν προαναγγέλουν ευεργεσία, ετοιμάζουν νέα κλοπή, ας ετοιμάζουμε τσίγγινο σωβρακάκι.
— Για να πας όμως, να θρονιαστείς σε Ολύμπους, Παρνασσούς και λοιπούς Φαλακρούς χειμερινούς παραδείσους ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ, από 1 έως και 9 Μαρτίου, από ενεστώτος έτους και επ’  άπειρον, θα πρέπει να έχουν έρθει τα κάτω πάνω, π.χ. από κάνα τζόκερ απίθανο και μοναδικό, και να ρέει το χρήμα άφθονο από τα πατζάκια και τα βρακιά τα έγχρωμα. Όμως τέτοια δεν υπάρχουν, ούτε για 4ήμερες των μαθητών Λυκείου πλέον και πολύ περισσότερο, δεν υπάρχουν, ούτε για καλοκαιρινές διακοπές σε τσαντίρι, μείτε σε τροχόσπιτο για τους πολύ… σπάταλους.
— Τα της αφραγκίας μας, τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν και οι φαύλοι κυβερνήτες εκ της βαρβάρου Σιώνος, τα γνωρίζουν και οι άρπαγες και αχόρταγοι μεγαλοξενοδόχοι.
Δευτερευόντως δε, εκείνοι που έχουν κληρονομικώ δικαίω χρήμα ατελεύτητο ή αυτοδημιουργήθηκαν ένεκα μίζας ή χασισεμπορίου ή και κόκας και έκσταζι και πολιτικής απάτης, χέστηκαν για τους… θεσμούς νέων σχολικών διακοπών, διότι όλο το κακό συνάφι, ξέρει και δύναται να λαμβάνει τις άδειες του από τη… σημαία!!!
΄ — ΑΠΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ, ΚΑΤΙ ΣΑΠΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΘΕΙ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΦΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΑΣ ΠΟΡΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΝΙΚΗΣ ΝΤΑΒΑΝΤΖΑΡΙΑΣ. Βρωμάει, ότι θα επιβάλλουν αναγκαστικές πρόσθετες διακοπές Μαρτίου, ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΓΔΑΡΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΠΩΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΔΕ, ΘΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΟΜΙΚΟ ΣΤΟΧΟ, ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 560 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ!!!!
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που μου έστειλε το «TaXalia» και ελπίζω να καταλάβετε τη νέα απάτη!!!!!!

ΧΡΗΜΑ -ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ -ΔΙΑΚΟΠΕΣ

  — Νέος «θεσμός» σχολικών διακοπών: 9 μέρες κλειστά τα σχολεία και τον…. Μάρτιο!!!

  — «Λευκή εβδομάδα» ή αλλιώς «σχολική ανάπαυλα», τιτλοφορείται ο νέος τουριστικός θεσμός στη χώρα μας, που θα εφαρμοστεί από φέτος και συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα μετά την Καθαρά Δευτέρα, στις 4-7 Μαρτίου, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία θα κλείσουν τα σχολεία, για διακοπές.

  — Πρόκειται για μια κατάκτηση της…. Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που αποτελούσε χρόνιο αίτημά της, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μόλις πρόσφατα σε σύσκεψη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της με αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκε η άμεση υλοποίησή του.

  — Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Μαγνησίας, κ. Κώστα Λεβέντη, η πρόταση των ξενοδόχων βρήκε σύμφωνους τους υπουργούς Τουρισμού, Παιδείας και Εργασίας, οι οποίοι δρομολογούν αντίστοιχα στα υπουργεία τους, τις απαραίτητες διαδικασίες εφαρμογής της.
— Όπως αναφέρει ο κ. Λεβέντης, ο εν λόγω θεσμός, υλοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, με τον τίτλο «Λευκές εβδομάδες», κατά τις οποίες τα σχολεία κλείνουν για να δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες να εκδράμουν σε χιονισμένους ορεινούς προορισμούς, εξ ού και ο τίτλος «Λευκές».
   — Μια …πρώτη γεύση του θεσμού, είχε πάρει η χώρα μας το 2004, όπου για μοναδική φορά (μέχρι και σήμερα), στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος, που αφορούσε στην παιδεία, τα σχολεία χρηματοδοτήθηκαν για την οργάνωση τετραήμερων και πενθήμερων ψυχαγωγικών εκδρομών, σε ορεινούς προορισμούς. Ο κ. Λεβέντης επισημαίνει δε ότι, καταλύματα του Πηλίου είχαν φιλοξενήσει τότε, 5.000 μαθητές.
«Σχολική ανάπαυλα», αποφασίστηκε να τιτλοφορείται επίσημα στη χώρα μας, η ετήσια πλέον εφαρμογή του θεσμού, από φέτος, που θα παρατείνει την περίοδο του χειμερινού τουρισμού και σύμφωνα με τα όσα προβλέπεται να γίνουν, ο κ. Λεβέντης, μας είπε: «Στις 4 με 7 Μαρτίου 2014, ( μετά την Καθαρά Δευτέρα στις 3 Μαρτίου), θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία, για να μπορούν οι οικογένειες να εκδράμουν σε ορεινούς προορισμούς και να απολαύσουν το πλούσιο φυσικό περιβάλλον των βουνών μας και τα χιονισμένα τοπία του.
Κίνητρο για τέτοιες εξορμήσεις θα δώσουν οι ειδικές χαμηλές τιμές, έως και 50% μειωμένες, στα καταλύματα, που θα οριστεί να ισχύσουν από τις κατά τόπους Ενώσεις Ξενοδόχων, για την περιοχή τους αντίστοιχα».
Αναλυτικότερα για τη σημασία του θεσμού, ο κ. Λεβέντης τονίζει: «Η πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μόνο στη θετική κατεύθυνση για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού μπορεί και πρέπει να χαρακτηριστεί.
Η διαφοροποίηση των θετικών δεικτών του εισερχόμενου τουρισμού με τους αρνητικούς δείκτες του εσωτερικού τουρισμού, στην ουσία έχει οδηγήσει στην κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς τουρισμού.
Όσο καλά και αν εξελίσσεται ο εισερχόμενος τουρισμός, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων αλλά και προορισμών ολόκληρων σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, βασίζεται στην εσωτερική μας αγορά, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρός μας, κ. Γιάννης Ρέτσιος.
Η Θεσσαλία, κατ’ εξοχήν προορισμός εσωτερικού τουρισμού στην 12μηνη τουριστική περίοδό της με τον χειμερινό τουρισμό να έχει πληγεί λόγω της οικονομικής κρίσης που οι Έλληνες βιώνουν ,με το γνωστό αποτέλεσμα της μείωσης των εισοδημάτων τους, μόνο θετική επίδραση θα έχει στην υλοποίηση της «σχολικής ανάπαυλας».
Η θετική θέση του ίδιου του πρωθυπουργού ,ο οποίος έδωσε οδηγίες για την άμεση εφαρμογή στο 2014 και η σύμφωνη γνώμη της υπουργού κας Όλγας Κεφαλογιάνη μας δίδει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας να υλοποιείται άμεσα.
Βασικό ρόλο θα παίξουν οι τοπικές ενώσεις ξενοδόχων, οι οποίες θα συντονίσουν τα μέλη τους για χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές στην περίοδο της «σχολικής ανάπαυλας», που θα οριστεί από το υπουργείο παιδείας προκειμένου να έχει επιτυχία η δράση».
Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ξ.
Μεταξύ των προτάσεων που είχε καταθέσει η ΠΟΞ, αυτή που αφορά στη «σχολική ανάπαυλα», έχει ως εξής: « Δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις 4 επόμενες της αργίας ημέρες. Πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί εδώ και χρόνια, με καλά αποτελέσματα, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (σκι για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης προκειμένου να ενισχυθούν τα χειμερινά θέρετρα) και που εφόσον συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού και με δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα μέλη της Π.Ο.Ξ, (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), θα δρούσε άκρως θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης του χειμερινού τουρισμού της χώρας μας. Σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα απώλειας διδακτικών ωρών, τούτες κάλλιστα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων που αριθμούνται σε πέντε στη διάρκεια του διδακτικού έτους, είτε με την επίσπευση της έναρξης της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες, συνδυαστικά με την επιμήκυνσή της κατά δύο μέρες, είτε με συνδυασμό των ανωτέρω. Παρότι η επιτυχία του εγχειρήματος έχει αποδειχθεί από τη διεθνή πρακτική, αποδεχόμαστε την πιλοτική εφαρμογή για την προσεχή σχολική χρονιά, με το βασικό επιχείρημα ότι ο χειμώνας που θα διανύσουμε θα είναι καθοριστικός για τη χώρα και την οικονομία της, σε όλα τα επίπεδα».
(σχόλιο taxalia: η είδηση μοιάζει με ..τρολιά, αλλά υπάρχει σε αξιόπιστα sites:
Πηγή: eleftheria.gr/ και αναδημοσίευση: http://www.alfavita.gr
από τον ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟ

2 σχόλια:

ILIAS KETS NY είπε...

ΑΥΤΗ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.

zeidoron dtsoukas είπε...

Αγαπητέ φίλε δεν αμφιβάλω και στην Ευρώπη υπάρχει!Πλην όμως εδώ είναι Ελλάδα της κρίσης και της εξαθλίωσης,οι μαθητές δεν έχουν να φάνε και οι γονείς των περισσοτέρων είναι άνεργοι!
Με τι λεφτά θα πάνε διακοπές για ν' αφήσουν κέρδος στους ξενοδόχους;
Ολα αυτά είναι προεκλογικά κόλπα,ακόμα και τις μειώσεις στις συντάξεις θα τις κάνουν λέει το δεύτερο εξάμηνο του έτους,μόνο και μόνο για να μην κόστος στις εκλογές του Μαϊου.Μας περνάνε και βλάκες δηλαδή!

Read more: Go to TOP and Bottom