Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Ερωτηματικά για την παραχώρηση δύο γαλλικών φρεγατών στην Ελλάδα

Μετά από δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας να διαψεύδει τη μίσθωση

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλούν δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο που εμφανίζουν την γαλλίδα υπουργό Άμυνας Φ. Παρλί να διαψεύδει ότι η χώρα μας θα μισθώσει το καλοκαίρι δύο φρεγάτες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η παραχώρηση των δύο φρεγατών στην Ελλάδα θα μείωνε την επιχειρησιακή επάρκεια του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού. Πάντως από την ελληνική πλευρά δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση για το θέμα αν και πριν λίγες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης είχε επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM θα πλεύσουν σε ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι.

Μάλιστα ο κ. Κουβέλης είχε αναφέρει πως σε δεύτερο χρόνο η Ελλάδα θα αποκτήσει μια ακόμα φρεγάτα τύπου FREMΜ, καθώς και μια φρεγάτα, υπερσύγχρονης τεχνολογίας (σ.σ τύπου BELH@RRA).


«Είναι ακριβές ότι η Γαλλία μας δίνει δύο φρεγάτες με leasing, υπήρξε συνομιλία του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν, επόμενο βήμα θα είναι άλλες δυο φρεγάτες. Οι δυο φρεγάτες δεν είναι χθεσινή απόφαση, είναι έτοιμες, είναι δυνατόν να πλεύσουν μέσα στο καλοκαίρι» είχε αναφέρει την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ δεν υπήρξε οποιαδήποτε αναφορά για τη μίσθωση των γαλλικών φρεγατών.

http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom