Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΓΚΑΛΟΠ


Και εκεί που όλα τα 'χαμε άρχισαν και τα γκάλοπ για τους υποψήφιους δημάρχους. Και που είσαι, έχουμε ακόμα δεκαπέντε μέρες μέχρι την κάλπη. Έχουνε να δουν τα μάτια μας. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.
Άνευ ουσίας. Αυτή είναι η πολιτική τοποθέτηση του Καστρινού. Και για τα γκάλοπ και για το ποιος τελικά θα εκλεγεί δήμαρχος Αγρινίου. Το γκάλοπ είναι λιθοβολισμός στο πρόσωπο της Δημοκρατίας.
Συνεχώς θα καταγράφονται οι διαφοροποιήσεις στα ποσοστά προτιμήσεων για τον καθένα «κουτσκουλιά» (Αγγελοκαστρίτικη έκφραση απαξίωσης) που θέλει να το παίξει Δήμαρχος.
Μα θα μου πεις τι πλάκα κάνει ο κόσμος;
Όχι. Απλά εκφράζεται όπως γουστάρει την ανάλογη στιγμή.
Και θα θυμάστε πόσα γκάλοπ έπεσαν έξω τα τελευταία χρόνια ειδικά, και μάλιστα χωρίς κανένας να εγκαλέσει και να διαολοστείλει αυτές τις ψευτοεταιρίες σφυγμομέτρησης. Σ’ αυτές τις δεκαπέντε μέρες που απομένουνε άλλα αντ’ άλλων θα “ψηφίζει” στα γκάλοπ ο κόσμος, γιατί αυτά είναι γκάλοπ-αρπακτές που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ένα γκάλοπ που φωτίζει στις λεπτομέρειες πόσο ζυγίζει κάθε συνδυασμός και ποιες είναι οι τάσεις του κόσμου απαιτεί ένα υψηλό κόστος. Και τέτοια γκάλοπ ουσίας, δύσκολο να γίνουν σήμερα με την οικονομική μιζέρια που επικρατεί.
Ο Καστρινός παίζει πάντα με ανοιχτά χαρτιά και μεταφέρει απλά και κατανοητά ότι έχουν πιάσει οι κεραίες του. Κι έρχεται να σου πει μια μεγάλη αλήθεια. Γκάλοπ – ξεγκάλοπ ο Καλλικράτης είναι μέσα στο φέρετρο και στο λάκο μέσα. Απλά ακόμα δεν του έχουν ρίξει τα χώματα, να τον σκεπάσουν οριστικά.  Αλλά επ’ αυτού θα επανέρθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom