Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Ο τρόπος με τον οποίο παγιδεύουν τα ανήλικα θύματά τους οι έμποροι γυναικών (βίντεο)

Η νέα καμπάνια του Κέντρου Διοτίμα βοηθάει τα κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες να παραμείνουν ασφαλείς

Το trafficking, η εμπορία ανθρώπων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συνδέονται με τον πληθυσμό των ανηλίκων, κυρίως των κοριτσιών, και το Κέντρο Διοτίμα δημοσίευσε μία καμπάνια που μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση όλων μας για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα, που συχνά υποβιβάζεται δημόσια.

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος όπου συμμετέχουν κι άλλες χώρες, ο Κέντρο Διοτίμα δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Instagram ένα βίντεο που δείχνει, μέσα από ένα chat, το πώς οι traffickers προσεγγίζουν τα θύματά τους με τη μέθοδο του εραστή.

Το βίντεο αποτελεί μέρος της ευρύτερης καμπάνιας και δείχνει πώς ένας άνδρας βρίσκει το προφίλ ενός νεαρού κοριτσιού online, την γεμίζει με λόγια θαυμασμού, της χαρίζει δώρα, την απομονώνει από τον κοινωνικό της κύκλο και μέσα από μία σειρά επιδέξιων χειρισμών καταφέρνει να την εκμεταλλευτεί σεξουαλικά και οικονομικά, σπρώχνοντάς την στην πορνεία.

Οι προαγωγοί νεαρών κοριτσιών συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη συναισθηματική μέθοδο για να επιτύχουν αυτό που θέλουν, και ο τρόπος δράσης τους μπροεί να εντοπιστεί από το θύμα ή κάποιον δικό του άνθρωπο και έτσι να καταφέρει να βρει στήριξη και να γλιτώσει από τη βία.

Δυστυχώς πολλές μορφές βίας κατά των γυναικών υπάρχουν στην καθημερινότητα και έχουν τόσο βαθιές ρίζες που μία μερίδα του πληθυσμού τις θεωρεί ως και φυσιολογικές. Η συναισθηματική μεταχείριση μίας γυναίκας με τέτοιο τρόπο είναι μία από τις μορφές βίας που υφίστανται, όπως τονίζει και ο ΟΗΕ στο πλαίσιο της αντίστοιχης φετινής καμπάνιας του, και πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους το πώς πρέπει να δρούμε σε τέτοιες περιπτώσεις, δείχνοντας αλληλεγγύη και μην επιλέγοντας τη σιωπή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πάρα πολύ σημαντικό βίντεο, που απευθύνεται και σε γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, που ίσως δεν μιλούν και δεν διαβάζουν ελληνικά, και είναι μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. 

 https://www.marieclaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: