Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Παραβατικότητα ανηλίκων: Κλοπές, ξυλοδαρμοί και άγριο bullying - Δεκάδες τα περιστατικά βίας (βίντεο)


Παιδιά μαλώνουν μεταξύ τους και βγάζουν μαχαίρια, ενώ άλλα προχωρούν σε κλοπές, με τα κινητά και τα τσαντάκια να είναι συνήθως οι στόχοι τους.Δεν έχουν τέλος οι περιπτώσεις βίας και ανομίας με πρωταγωνιστές ανήλικους, οι οποίες πολλές φορές έχουν άσχημη κατάληξη.

Το βράδυ των Χριστουγέννων περίπου στις 9:00 η ώρα, τρία αγόρια, ο μικρότερος μόλις 11 ετών και ο μεγαλύτερος 14, εισέβαλαν σε κατάστημα στην περιοχή της Ακρόπολης σε κεντρικότατο δρόμο, πλησίασαν στην ταμειακή μηχανή και αφαίρεσαν όσα χρήματα πρόλαβαν.

Ο 33χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα κλοπής και κάλεσε την Αστυνομία. Άνδρες της Άμεσης Δράσης εντόπισαν τους ανήλικους και τους συνέλαβαν.

Εκτός από τους τρεις που συνελήφθησαν για την κλοπή, συνελήφθη και ο 51χρονος πατέρας των δύο παιδιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Έφηβοι και παιδιά με μαχαίρια

«Παιδιά μαλώνουν μεταξύ τους και βγάζουν μαχαίρια. Τα μαχαίρια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να θέλει να βγει στη σέντρα, ένας εναντίον ενός, και να φέρνει ένας άτομα και να τον πλακώνουν όλοι μαζί», καταγγέλλει ανήλικος.

Ένας άλλος αναφέρει ότι «βγάζουν μαχαίρια σε παιδιά, ληστεύουν, κινητά, μπουφάν, τσαντάκια, ό,τι έχουν, παίζουν ξύλο. Σε ένα σχολείο δύο παιδιά βγάλαν μαχαίρια και επιτέθηκαν σε ένα παιδί».

Οι ανήλικοι δίνουν ραντεβού για να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον για ασήμαντη αφορμή. Οι μαρτυρίες τους σοκάρουν.

«Και ακραία περιστατικά. Μπορεί από το ξύλο να πάει και πολύ πιο πέρα, να φέρνουν μαχαίρια, όπλα, με αποτέλεσμα να γίνονται τραυματισμοί από το τίποτα», λένε στην κάμερα του MEGA.

Άλλοι ανήλικοι προχωρούν σε κλοπές, με τα κινητά και τα τσαντάκια να είναι συνήθως οι στόχοι τους.

«Φοβάμαι, προσπαθώ να προσέχω. Προσπαθώ να μην είμαι μόνη μου το βράδυ και να είμαι με φίλους», τονίζει μία ανήλικη, εκφράζοντας την ανησυχία της.

Όπως λένε οι γονείς, ειδικά την περίοδο των γιορτών με τα σχολεία κλειστά, ο φόβος μήπως συμβεί κάποιο άσχημο περιστατικό σε μια απλή βόλτα των παιδιών τους, είναι ακόμα μεγαλύτερος.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom