Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Κεφαλονιά: Ληστές μαχαίρωσαν 10 φορές ηλικιωμένο μέσα στο σπίτι του - Δίνει μάχη για τη ζωή του


Συνελήφθησαν κατά την αυτόφωρη διαδικασία, το απόγευμα της Πέμπτης (28/12), δύο ληστές αλβανικής καταγωγής, 18 και 25 ετών, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι ενός 73χρονου στην Κεφαλονιά, όπου τον χτύπησαν και τον μαχαίρωσαν περίπου 10 φορές.

Οι δράστες κατηγορούνται για απόπειρα ληστείας και παράβαση του νόμου για τα όπλα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο δράστες παραβίασαν το παράθυρο του σπιτιού του ηλικιωμένου στην Αγία Ευφημία, με τον ένας εξ αυτών τον 25χρονο, να μπαίνει στο σπίτι και τον 18χρονο να φυλάει “τσίλιες”. 

Εκείνη την ώρα μπήκε στο σπίτι του και ο 73χρονος στον οποίο επιτέθηκε με μαχαίρι αιφνιδιαστικά ο 25χρονος Αλβανός δράστης, μαχαιρώνοντάς τον περίπου 10 φορές, προκαλώντας του βαριές σωματικές βλάβες στην κοιλιακή χώρα και την ωμοπλάτη.

Στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του, τράπηκαν σε φυγή. Το θύμα κατάφερε να βγει αιμόφυρτος στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια, καταρρέοντας στο κοντινότερο σπίτι που βρήκε. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Αργοστολίου όπου υπεβλήθη σε χειρουργείο.

Ωστόσο αργότερα διακομίστηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του θεωρείται πολύ κρίσιμη. 

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των 2 δραστών, οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Κεφαλονιάς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Σάμης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom