Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σήμερα Παρασκευή 29/12/23 το Αφιέρωμα στην παγκόσμια Μαρία Κάλλας από το Ωδείο Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης


Σήμερα Παρασκευή το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας 
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ 
«ΝΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ: ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ»

Σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, στο πλαίσιο του Έτους Κάλλας 2023 και στα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα θα κλείσει την χρονιά με ένα σπάνιο και μοναδικό αφιέρωμα στην κορυφαία Ελληνίδα Υψίφωνο παγκοσμίων διαστάσεων, την Μαρία Κάλλας - Καλογεροπούλου (1923-1977), την οποία τιμά όλη η Υφήλιος το 2023, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) χρόνων από τη γέννησή της.

Το ιστορικό Ωδείο της πόλης μας, έχει ήδη πραγματοποιήσει πολύ ενδιαφέροντα αφιερώματα στην Μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, που έχει γράψει ιστορία στο χώρο της Όπερας παγκοσμίως, συνεργαζόμενο με κορυφαίες ερμηνεύτριες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Η τελευταία εκδήλωση – συναυλία της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, με θέμα:«Νίκος Ευθυμιάδης - Συνομιλώντας με την Μαρία Κάλλας».

Πρόκειται για μια προσωπική αφήγηση του Νίκου Ευθυμιάδη με βιωματικές αναφορές από τα παιδικά χρόνια, τις σπουδές στο Μιλάνο και τις σχέσεις με ανθρώπους και χώρους που έζησε, συναναστράφηκε και μεγαλούργησε (Σκάλα του Μιλάνου κ.α.) η Μαρία Κάλλας, μέχρι σήμερα.

Η Μουσική Καρδίτσα άνοιξε τον εορτασμό της Μαρίας Κάλλας με τρείς Ιταλίδες υψίφωνες στην αρχή της χρονιάς, στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2023 και η Καρδίτσα τον κλείνει την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023.

Κατά το αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, ο Νίκος Ευθυμιάδης "συνομιλεί" με την ίδια πραγματοποιώντας μία βιωματική αναφορά από τα παιδικά του χρόνια και τα πρώτα ακούσματα της Όπερας με την Μαρία Κάλλας μέχρι την περίοδο των σπουδών του στο Μιλάνο και την "συνύπαρξή" τους σε χώρους όπως η Σκάλα του Μιλάνου και σε άλλους χώρους, στις συζητήσεις του με διάσημους Έλληνες και Ιταλούς σολίστ της Όπερας, που συνεργάστηκαν με την μεγάλη Ελληνίδα. Θα ακουστούν επίσης εμβληματικές άριες που σημάδεψαν την ζωή και την καριέρα της παγκόσμιας Ελληνίδας ντίβας.

Στα Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα, οι Φίλοι της Μουσικής και της Όπερας, οι ετεροδημότες και οι επισκέπτες του Νομού θα έχουν τη δυνατότητα και το μοναδικό προνόμιο να απολαύσουν μία σπάνια, αφηγηματική, ολοκληρωμένη παρουσίαση για την μεγάλη Ελληνίδα ντίβα, που λίγες πόλεις έχουν αυτή την ευκαιρία.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας - Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, το οποίο συνεχίζει με συνέπεια για πάνω από 70 χρόνια δυναμικά και ουσιαστικά την προσφορά του στην μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση του τόπου μας.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης για πάνω από 70 χρόνια αποτελεί μία σημαντική κατάκτηση για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική, εκπέμποντας διαχρονικά ήθος και ύφος, συνεργαζόμενο με ανώτατα Κρατικά και ιδιωτικά Ωδεία της Ευρώπης και της Αμερικής.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, κορυφαίο μουσικό εκπαιδευτήριο με Πανελλήνια και Διεθνή αναγνώριση, επιφυλάσσει ένα εξαιρετικό αφιέρωμα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου στην κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο την Μαρία Κάλλας, με την προσωπική – βιωματική αφήγηση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη, αποδίδοντας την πρέπουσα τιμή και αξία σε μια καλλιτέχνιδα παγκοσμίων διαστάσεων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom