Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο 16χρονος πατροκτόνος - «Μετανιώνω, αλλά αισθάνομαι ανακούφιση» είπε


Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ανηλίκων Αθηνών ο 16χρονος για τη δολοφονία του πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή (22.12.23).

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ορίστηκε μόνο επιμελητής για να επιβλέπει την πορεία του, όπως προβλέπεται για ανήλικους κατηγορούμενους. 

Ο ανήλικος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του στα Καλύβια, απολογήθηκε για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Όλα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2023, όταν ο έφηβος επιτέθηκε στον πατέρα του, ο οποίος όπως υποστηρίζει, τον κακοποιούσε όπως και τη μητέρα του και τον αδελφό του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 70χρονου.

Η μητέρα του 16χρονου με τον 19χρονο αδελφό του είχαν φύγει από το σπίτι και έμεναν αλλού. Ο 16χρονος έμενε με το θύμα μέχρι να ενηλικιωθεί για να φύγει κι αυτός, αλλά «δεν άντεξε», όπως φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανήλικος υποστήριξε ότι τον κακοποιούσε συστηματικά ο πατέρας του, τονίζοντας: «Αυτό που έκανα είναι κακό. Το μετανιώνω σαν πράξη. Αισθάνομαι ανακούφιση, απελευθερώθηκα. Πλέον δεν φοβάμαι εγώ και η οικογένεια μου».

Ο ανήλικος φέρεται να αναφέρθηκε επίσης σε ακραία περιστατικά βίας κατά του ίδιου και κατά άλλων μελών της οικογένειας του, ενώ εντός της δικογραφίας φαίνεται πως υπάρχουν σειρά αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με την κακοποίηση του παιδιού.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν συγγενείς του 16χρονου – μεταξύ των οποίων η μητέρα του και ο αδελφός του – ως μάρτυρες υπεράσπισης του 16χρονου, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του 16χρονου, σύμφωνα με τους οποίους ο ίδιος υπήρξε θύμα χρόνιας κακοποίησης.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom