Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Περιστέρι: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 35χρονο πατροκτόνο - Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας


Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 35χρονο πατροκτόνο από το Περιστέρι. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο 35χρονος πατροκτόνος συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες την παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς έσφαξε τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους στην οδό Κολωνού 24 στο Περιστέρι. Σοκαρισμένοι οι γείτονές τους, οι οποίοι γνώριζαν την οικογένεια των ομογενών από το Ουζμπεκιστάν.

Όλα έγιναν γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του και πήρε τηλέφωνο την αστυνομία για να πάνε να τον συλλάβουν, ομολογώντας την πράξη του.

Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο βρήκαν τον νεαρό και τη μητέρα του σε άθλια κατάσταση και μάλιστα – όπως λένε οι πληροφορίες – η 66χρονη γυναίκα έδειχνε κακοποιημένη…

Ο γιος κατάφερε πολλές μαχαιριές στο λαιμό και στον θώρακα του 62χρονου, καθώς και μία στο μηρό, η οποία ήταν και η μοιραία, καθώς του προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα ο 62χρονος είχε συλληφθεί το 2017 για κακοποίηση, σε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού όπου ο 35χρονος γιος είχε μπει στη μέση για να χωρίσει τον πατέρα του και τη μητέρα του, επειδή τη χτυπούσε.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο πατέρας του πήγε σπίτι μεθυσμένος και προσπάθησε να χτυπήσει ξανά τη μητέρα του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να «θολώσει» και να του επιτεθεί. Παράλληλα, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι την κακοποιούσε συχνά.

Εξαιτίας αυτής της συμπεριφοράς μάλιστα, έφυγε από το σπίτι η μικρότερη αδελφή του δράστη, η οποία μένει μόνη της.

Μετά το τηλέφωνο στην αστυνομία, ο 35χρονος διακομίστηκε σε εφημερεύον νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς ήταν τέτοια η μανία με την οποία κάρφωνε τον πατέρα του, όπου τραυμάτισε το χέρι του και οι γιατροί χρειάστηκαν να του κάνουν ράμματα.

Όταν οδηγήθηκε στην Ευελπίδων για να του ασκηθεί η ποινική δίωξη, μαζί του ήταν και η μητέρα του.

«Ο 62χρονος έπινε, είχε ξαναέρθει αστυνομία εδώ» δήλωσε γείτονας για την οικογενειακή τραγωδία













Δεκαπέντε χρόνια έμενε η οικογένεια των ομογενών από το Ουζμπεκιστάν στην οδό Κολωνού 24 στο Περιστέρι, εκεί που έμελλε να γραφτεί η τραγωδία τα ξημερώματα την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Γείτονάς τους δήλωσε ότι ο 62χρονος πατέρας, που σκοτώθηκε από τα χέρια του γιου του, έπινε.

«Εγώ βγήκα γύρω στις 03:00, ήταν η κυρία με τον γιο της απέναντι εδώ», δήλωσε ο γείτονας της οικογένειας στο Περιστέρι, εξηγώντας ότι τους είδε μετά τη δολοφονία του πατέρα και πως δεν άκουσε φωνές την ώρα που έγινε το φονικό, ωστόσο τόνισε ότι η αστυνομία ήταν απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο το στενό.

«Τους γνωρίζαμε, γείτονες ήταν πολλά χρόνια. Κάπου κάπου γινόταν φασαρία. Τώρα τι ακριβώς έγινε, δεν ξέρω.  Έχει έρθει ξανά αστυνομία εδώ. Ο μεγάλος έπινε λίγο (σ.σ. εννοώντας ότι ο πατέρας έπινε αλκοόλ)», είπε μεταξύ άλλων ο γείτονας, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες ότι υπήρχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας στην οικογένεια.

«Πίναμε και κάνα καφέ σαν γείτονες. Έχουν και μια κόρη, η οποία δεν μένει εδώ αλλά μαζί με το αγόρι της. Το ζευγάρι δούλευε παλιά και τώρα ήταν συνταξιούχοι. Ο γιος τους δουλεύει κάπου από όσο ξέρω», συμπλήρωσε ο γείτονας.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom