Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Δείτε live πώς υποδέχεται ο πλανήτης το 2024 - Το Κιριμπάτι η χώρα που γιόρτασε πρώτη (βίντεο)


Το Κιριμπάτι είναι η χώρα που υποδέχεται επισήμως πρώτη το 2024. Σημειώνεται ότι τα νησιά Κιριμπάτι και άλλες 10 -κυρίως ακατοίκητες Ατόλες- ως τμήμα του, μπαίνουν στο νέο έτος μια ημέρα πριν από πολλά άλλα κράτη.

Δείτε το βίντεο:

Στα livestream που ακολουθούν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ζωντανά, όλο τον πλανήτη να γιορτάζει την έλευση του 2024, από τη Νέα Ζηλανδία, μέχρι το Παρίσι, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται πως, η δεύτερη χώρα που γιόρτασε την Πρωτοχρονιά του 2024 είναι η Νέα Ζηλανδία.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που γιόρτασαν την άφιξη του 2024 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ.

Το σόου πυροτεχνημάτων από τον ύψους 328 μέτρων Sky Tower του Όκλαντ φώτισε τον συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό και συνοδεύτηκε από ένα σόου με φως λέιζερ και κινούμενα σχέδια.

Η επίδειξη διήρκεσε πέντε λεπτά με 500 κιλά πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από τον πύργο, ενώ φωτίστηκε επίσης η γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ.

Τα μεσάνυχτα φτάνουν πρώτα στα νησιά Τσάθαμ, δηλαδή στο ανατολικότερο μέρος της χώρας, και ακολουθούν τα νησιά Φίτζι και ορισμένες μικρές περιοχές της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.

Επισήμως, η τελευταία χώρα που γιορτάζει την Πρωτοχρονιά είναι οι ΗΠΑ.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom