Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Αποκολλήθηκε κρίσιμο κομμάτι του αεροσκάφους T-2 – Ποια σενάρια εξετάζουν οι ειδικοί (βίντεο)


Αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα κομμάτι του αεροσκάφους που πιλοτάριζε ο 40χρονος επισμηναγός να φεύγει στον αέρα λίγο πριν την πτώση του και μετά να ακολουθεί έκρηξη.

Φωτογραφίες μέσα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας που δείχνουν ένα κομμάτι του μοιραίου αεροσκάφους Τ-2 να είναι πεσμένο στην πίστα του αεροδρομίου έχει στα χέρια της η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας που σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και την Πολεμική Αεροπορία, έκανε την τελευταία του πτήση με το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς είχε πάρει μετάθεση για τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6.

Σύμφωνα με το STAR αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα κομμάτι του αεροσκάφους που πιλοτάριζε ο 40χρονος επισμηναγός να φεύγει στον αέρα λίγο πριν την πτώση του και μετά να ακολουθεί έκρηξη.

Το κομμάτι αυτό δεν είναι καμμένο. Πρόκειται για μέρος πτέρυγας του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, πιθανότατα από το κάθετο σταθερό που βρίσκεται στο πίσω μέρος και περιλαμβάνει τα πηδάλια διεύθυνσης. Το υπόλοιπο αεροσκάφος έχει συντριβεί πολύ μακριά, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων έξω από το αεροδρόμιο.

Το αεροσκάφος με τον επισμηναγό απογειώθηκε στις 10:31 μαζί με άλλα δύο του ίδιου τύπου για πτήση συντήρησης των χειριστών με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει εικονική αερομαχία και προσβολή του αεροδρομίου. 

Έκανε τη βύθιση και την προσβολή, μετά απαγκίστρωσε, όπως λένε οι Αεροπόροι, και οριζοντίωσε, αλλά κάπου εκεί, περίπου σε ύψος 2.000 ποδών, πρέπει να αποκολλήθηκε το κρίσιμο αυτό κομμάτι του αεροσκάφους.

Ποια σενάρια εξετάζουν οι ειδικοί

Τις επόμενες ώρες θα συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΓΕΑ προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια που οδήγησαν στη συντριβή του Τ-2 και την απώλεια του έμπειρου πιλότο.

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής πρόκειται να μπουν και οι αναφορές για εκρήξεις που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ακούστηκαν πριν τη συντριβή του αεροσκάφους.

Οι ειδικοί ήδη συγκεντρώνουν τα στοιχεία από την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Οι πληροφορίες θέλουν τον αδικοχαμένο πιλότο να μην εγκατέλειψε το αεροσκάφος αν και το μοιραίο Τ-2 διέθετε εκτινασσόμενο κάθισμα προκειμένου αυτό να μην καταλήξει στο χωριό Άρης προξενώντας θύματα ανάμεσα στους πολίτες.

Κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο κι στη συνέχεια είδαν ένα μαύρο σύννεφο καπνού, να απλώνεται στον ουρανό της πόλης.

Πηγές του MEGA αναφέρουν πως σύντομα αναμένεται το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, με τα επικρατέστερα σενάρια να κάνουν λόγο για μηχανική βλάβη, σύγκρουση με πτηνά ή ανθρώπινο λάθος.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom