Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Καλαμάτα: Συγκλονίζει η αδελφή του 40χρονου Επισμηναγού - «Ο γιος του ήθελε να τον δει στην τελευταία πτήση του» (φωτο & βίντεο)


Τραγικό είναι το παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στον 40χρονο Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε την ζωή του όταν κατέπεσε το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, στην Καλαμάτα.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Ο άτυχος Επισμηναγός, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, και σκοτώθηκε εκτελώντας την τελευταία του πτήση με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών Τ-2, καθώς είχε λάβει μετάθεση σε άλλη Μοίρα.

«Ήταν η τελευταία του πτήση και ήθελε ο γιος του να πάει να τον δει. Η οικογένειά του, δυστυχώς, ήταν μπροστά όταν συνέβη το δυστύχημα» αναφέρει στο enikos.gr η αδελφή του άτυχου πιλότου.

Η ίδια ξεσπά σε λυγμούς μιλώντας για τον αδελφό της. «Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας φανταστικός αδελφός. Έφυγε τόσο άδικα… Με ειδοποίησαν γνωστοί και έμαθα για τον θάνατό του. Τώρα είμαστε όλοι μαζί με την οικογένειά του… Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 ξεκίνησε το πρωί από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος και κατέπεσε μόλις 500 μέτρα μετά την απογείωσή του, κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, στην περιοχή του Άρι, κοντά στη Μικρομάνη.

Ο συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, με τις πληροφορίες της ΕΡΤ να αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μάλιστα λόγο για έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος πιλότος πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

πιλότος αεροσκάφος Καλαμάτα

Τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους Τ-2 Buckeye που συνετρίβη στην Καλαμάτα

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3.500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί. Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.

H ανακοίνωση του ΓΕΑ

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, στην οποία αναφέρεται: «Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Φωτογραφίες από το σημείο:

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom