Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Αθήνα: Τέλος εποχής για τον ιστορικό κινηματογράφο Ιντεάλ, μετά από έναν αιώνα λειτουργίας του (βίντεο)


Τέλος εποχής για τον ιστορικό κινηματογράφο Iντεάλ, o οποίος κλείνει οριστικά μετά από 102 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Επί σειρά ετών φιλοξενούσε τις πρεμιέρες για τους κριτικούς κινηματογράφου, αλλά και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αθηνών Νύχτες Πρεμιέρας. Οι τίτλοι τέλους έπεσαν σε φορτισμένο κλίμα, με την ταινία «Pulp Fiction» του Κουέντιν Ταραντίνο. 

Με ένα τεράστιο χειροκρότημα οι 700 τελευταίοι θεατές αποχαιρετούν τον κινηματογράφο Ιντεάλ αναγνωρίζοντας την προσφορά του για περισσότερο απο έναν αιώνα.

Ο Γιάννης Παπανικολάου και η Αριστέα Χιώτη για πάνω από 4 δεκαετίες εξυπηρετούσαν τους εκατοντάδες χιλιάδες θεατές του Ιντεάλ και θυμούνται αναμνήσεις από τα παλιά.

Ο κινηματογράφος ξεκίνησε την λειτουργία του το 1921 στην οδό Πανεπιστημίου και από τότε φιλοξένησε αμέτρητες προβολές και σπουδαίες προσωπικότητες, ενώ εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε έναν υπερσύγχρονο κινηματογράφο διεθνών προδιαγραφών.

Επί σειρά ετών φιλοξενούσε τις δημοσιογραφικές πρεμιέρες, αλλά και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αθηνών, Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ οι τίτλοι τέλους έπεσαν με την ταινία «Pulp Fiction» του Κουεντιν Ταραντίνο.

Ρεπορτάζ: Άντζυ Κούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom