Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Η ελληνική φρεγάτα και ο βλάκας με το πτυχίο


Είχα ακούσει τον αείμνηστο Γιάννη Σκαρίμπα να λέει: 
«Ένας άνθρωπος βλάκας είναι απλά ένας βλάκας, 
ένας ιστορικός βλάκας, είναι βλάκας με πτυχίο!!»

του Νίκου Κυφωνίδη

Μου θύμισαν το Γιάννη Σκαρίμπα όλοι αυτοί οι παρελαύνοντες αναλυτές των κεντρικών μέσων ενημέρωσης. Δεν είναι ιστορικοί, αλλά καμώνονται πως ξέρουν και από ιστορία. Κάποιοι από αυτούς μπορεί να μην έχουν ούτε πτυχίο! Η πιο σημαντική περγαμηνή τους είναι το ότι είναι υπηρέτες του συστήματος, γι’ αυτό τους δίνεται απλόχερα το βήμα και πασχίζουν μετά μανίας να μας πείσουν πως είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Προσπαθεί ο Κος Γεωπολιτικός Αναλυτής να μας πείσει πως είναι σωστή η απόφαση να στείλουμε φρεγάτα στον Κόλπο του Άντεν. Και επιχειρηματολογεί λέγοντας: «τα πλοία ελληνικής σημαίας θεωρούνται κυριαρχία, θεωρούνται έδαφος Ελλάδος. Όταν λοιπόν ελληνικό έδαφος απειλείται άμεσα με βλήματα και με μεγάλη πιθανότητα να χτυπηθούν, δεν μπορούμε να πούμε ότι δίνουμε το δικαίωμα της αυτοάμυνας σε άλλη χώρα για να μας καλύψει. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι και τα πλοία των άλλων χωρών θα έχουν σε προτεραιότητα τα πλοία των δικών τους χωρών. Συνεπώς έχουμε την υποχρέωση να μετέχουμε σε αυτή την πολυεθνική δύναμη αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και οικονομία».

Με ευκολία όμως προσπερνιούνται μια σειρά ζητήματα. Ο ιδιοκτήτης ενός πλοίου ελληνικής σημαίας συνεπώς είναι ιδιοκτήτης ελληνικού εδάφους. Και μπορεί να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ ως φόρο στη χώρα του, να έχει τις περισσότερες φοροαπαλλαγές απ’ όλους, αλλά όλοι εμείς οι υπόλοιποι φορολογούμενοι είμαστε υποχρεωμένοι να ξεπαραδιαζόμαστε για να προστατευθεί αυτό το ελληνικό έδαφος, η ιδιοκτησία του πλοιοκτήτη δηλαδή!!!

Δηλαδή ένας έλληνας εφοπλιστής ιδιοκτήτης πλοίου με σημαία Παναμά είναι ιδιοκτήτης εδάφους του Παναμά; Και θα σπεύσει η χώρα του Παναμά να το προστατεύσει; Κάπως έτσι λειτουργούν τα εθνικά ζητήματα;

Δηλαδή όλες οι χώρες για χάρη της παγκόσμιας ειρήνης και οικονομίας θα στείλουν στον Κόλπο του Άντεν φρεγάτες και άλλα πολεμικά πλοία για να προστατεύουν ο καθένας τα δικά του εμπορικά πλοία. Κι επειδή τα ελληνικά θα είναι απροστάτευτα εν τέλει είμαστε «υποχρεωμένοι» να μετέχουμε κι εμείς σε αυτήν την πολυεθνική δύναμη.

Πραγματικά θαυμάζουμε τη συλλογιστική του Κου Γεωπολιτικού Αναλυτή! Πόσο απλά είναι τα πράγματα και πως δεν είχαμε καταφέρει να τα σκεφτούμε μόνοι μας!

Ο Κος Γεωπολιτικός Αναλυτής συνεχίζει να μας φωτίζει με τα επιχειρήματά του:

«Οι Χούθι δεν συνδέουν οπωσδήποτε τη δράση τους με το Ισραήλ. Έχουν χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση. Οι επιθέσεις με βλήματα γίνονταν και πριν τα γεγονότα στη Λωρίδα της Γάζας. Προσπαθεί να καταλάβει την Υεμένη και είναι συνδεδεμένη άμεσα με το Ιράν, ότι θα πρέπει να δούμε τους Χούθι ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ούτως ή άλλως πρέπει να λυθεί».

Τους Χούθι της Υεμένης ποιος τους χαρακτήρισε ως τρομοκρατική οργάνωση; Οι αμερικάνοι; Το ΝΑΤΟ; Κάποιος άλλος; Δεν μας το εξηγεί. Αλλά ξέρει πως συνδέονται άμεσα με το ΙΡΑΝ. Και αυτό είναι κακό από μόνο του, απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε.

Ότι συνδέεται με το Ιράν είναι κακό. Όπως και η Χαμάς στην Παλαιστίνη. Κι αυτοί είναι φιλο-ιρανοί, άρα κακοί και ορθώς τους πολεμάει το Ισραήλ. Τώρα αν σκοτώνονται και μερικές χιλιάδες γυναικόπαιδα δεν πειράζει, Η παγκόσμια ειρήνη και οικονομία είναι σημαντικότερα μεγέθη από τις ζωές μερικών μουσουλμάνων.

Και καταλήγει ο Κος Γεωπολιτικός Αναλυτής ότι οι Χούθι είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα που ούτως ή άλλως πρέπει να λυθεί. Να η ευκαιρία λοιπόν! Τώρα μόλις τελειώσει το Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους και τη Γάζα, με αφορμή όλο αυτό να αναλάβει μια πολυεθνική δύναμη στην οποία φυσικά θα μετέχουμε κι εμείς, για να αντιμετωπίσουμε επιτέλους αυτούς τους Χούθι της Υεμένης!

Κε Γεωπολιτικέ Αναλυτή, δε μας πείσατε!

Στον κόλπο του Άντεν δεν απειλούνται τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα μερικών εφοπλιστών. Οι οποίοι βέβαια θα αρπάξουν αμέσως και αυτήν την ευκαιρία, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους αυξάνοντας τα ναύλα τους.

Κι εσείς τελικά είστε ένας βλάκας! Με πτυχίο ή χωρίς πτυχίο!

Νίκος Κυφωνίδης 
Βιολόγος

Ιεράπετρα 28.12.2023

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom