Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των ρούχων που έκαψαν οι συμμετέχοντες στα επεισόδια (βίντεο)


Νέα στοιχεία έχουν οι αρχές για τους πρωταγωνιστές των επεισοδίων που ξέσπασαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη, και οδήγησαν στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς λαμβάνουν μαρτυρίες, καταθέσεις αλλά και απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου αναλύονται τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον τόπο των επεισοδίων.

Όπως είχαν πει εξαρχής από την αστυνομία, μετά τα επεισόδια στον εξωτερικό χώρο του γηπέδου, δεκάδες οπαδοί μπήκαν στο κλειστό γυμναστήριο και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια, όπου προσπάθησαν να ξεφορτωθούν τα ρούχα που φορούσαν, βάζοντάς τους φωτιά. 

Αυτό φαίνεται, όμως, πως δεν ήταν αρκετό, καθώς σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, εντοπίστηκε DNA στα υπολείμματα των καμένων ρούχων. Οι αστυνομικοί συγκρίνουν αυτό το DNA με τα δείγματα που έχουν λάβει από τους προσαχθέντες για τα επεισόδια.

Εξάλλου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «ανοίγουν και τα στόματα» προσώπων, που έχουν καταθέσει αυτές τις ημέρες στις αρχές. Όπως μεταδόθηκε, υπάρχουν άτομα που «δίνουν» άλλους οπαδούς, λέγοντας για παράδειγμα πως ενώ κάποιος καθόταν κοντά τους, στη συνέχεια εξαφανίστηκε για λίγο και όταν επέστρεψε φορούσε άλλα ρούχα.

Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και την αποθήκη, που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν ώστε να κρύβουν τα πολεμοφόδια τους, όπως φωτοβολίδες, μολότοφ κ.α. Οι αρχές φέρονται να γνωρίζουν την διαδρομή που ακολουθούσαν οι οπαδοί που κουβαλούσαν αυτό τον οπλισμό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο άτομα, με αρχηγικό ρόλο, ήταν τα μοναδικά που διέθεταν τα κλειδιά αυτής της αποθήκης – άρα πιθανότατα συντόνιζαν και τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών.

Σημειώνεται πως οι βασικοί ύποπτοι ως «καθοδηγητές» αναμένεται να κληθούν τελευταίοι από τις αρχές, αφού πρώτα έχει συμπληρωθεί όλο το παζλ και έχουν δεθεί όλα τα στοιχεία, που σχετίζονται με την υπόθεση.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom