Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Καλύβια: «Σώσαμε μια ψυχή…» - Συγκινεί η καθηγήτρια του 16χρονου πατροκτόνου (βίντεο)


Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στα Καλύβια την περασμένη Παρασκευή στον οποίο η δικαιοσύνη έδωσε δεύτερη ευκαιρία και αποφάσισε να μην του στερήσει την προσωπική του ελευθερία.

Εκτός φυλακών θα παραμείνει ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 70 ετών πατέρα του στα Καλύβια, καθώς αφέθηκε ελεύθερος με μόνο όρο την παρακολούθησή του από επιμελητή που θα επιβλέπει την πορεία του.

Η απολογία του κράτησε μόλις 15 λεπτά. Ο 16χρονος πατροκτόνος από τα Καλύβια αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Μία από τις καθηγήτριες του 16χρονου δήλωσε:

«Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου στηρίζουμε τον μαθητή μας γιατί φαίνεται ότι είναι ένα τραγικό θύμα μίας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας.

Το σχολείο εκτός από ένας χώρος εκπαίδευσης είναι μία «αγκαλιά» και ένα καταφύγιο για όποιον το χρειάζεται. Νομίζω ότι η σώσαμε μια ψυχή με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια.

Δεν στηρίξαμε οποιονδήποτε δράστη. Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας. Ήταν γενναία η απόφαση της Δικαιοσύνης να τον αφήσει ελεύθερο.

Είναι ένα τσακισμένο παιδί. Από μαρτυρίες μαθητών τις οποίες συνδύασα, έμαθα γι’ αυτή τη συγκυρία, καθώς ο ίδιος δεν μιλούσε. Αν το είχε κάνει θα το είχαμε καταγγείλει.

Τον έβλεπα που φορούσε μακριά ρούχα. Οι συμμαθητές και φίλοι του μου είπαν για τα σημάδια που έκρυβε με τα ρούχα».

Η μαρτυρία - «κλειδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, μία νεαρή γυναίκα κατέθεσε στις Αρχές πως σε μικρή ηλικία – περίπου 11 ετών – είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του 16χρονου.

Την κακοποίηση αυτή, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος Ρία Τσοχαντάρη, ποτέ δεν την κατήγγειλε η γυναίκα και τώρα ένιωσε την ανάγκη να την καταθέσει επώνυμα και εγγράφως στις Αρχές.

https://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom