Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Ηράκλειο: Μέρες αγωνίας για την 17χρονη που έπαθε ανακοπή μετά από αλλεργικό σοκ σε σχολική εκδρομή


Οι γιατροί ενημερώνουν διαρκώς τους γονείς της 17χρονης, που έπαθε αλλεργικό σοκ και στη συνέχεια ανακοπή στο Ηράκλειο. Ξεκίνησε η διαδικασία διακοπής των κατασταλτικών φαρμάκων.

Το θαύμα των Χριστουγέννων περιμένει η οικογένεια της 17χρονης που ενώ βρισκόταν στο Ηράκλειο για την πενταήμερη εκδρομή με το σχολείο της από το Περιστέρι, υπέστη αλλεργικό σοκ και λίγα λεπτά αργότερα ανακοπή. Έκτοτε νοσηλεύεται σε καταστολή στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο.

Από σήμερα, σύμφωνα με τον διευθυντή της Μονάδας, έχει ξεκινήσει η διαδικασία διακοπής των κατασταλτικών φαρμάκων, καθώς με την υποχώρηση του οιδήματος περνούν στην επόμενη φάση, που είναι να εντοπίσουν τις βλάβες που έχει υποστεί ο εγκέφαλος.

Η οικογένεια του κοριτσιού, ενημερώνεται για την κατάστασή του παιδιού, το οποίο υπέστη το αλλεργικό σοκ μετά από κατανάλωση γαλακτοκομικού προϊόντος, κατά τη διάρκεια του πρωινού, στο ξενοδοχείο που διέμενε με τους συμμαθητές και τους καθηγητές της.

Η 17χρονη νοσηλεύεται από τις 10 Δεκεμβρίου σε καταστολή στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, με τον διευθυντή να αναφέρει ότι από χθες Κυριακή 24/12/23 ξεκίνησε η περίοδος διακοπής των κατασταλτικών φαρμάκων, καθώς υποχώρησε το οίδημα που είχε υποστεί ο εγκέφαλος.

Για μια κρίσιμη φάση που θα διαρκέσει κάποιες ημέρες, και θα ανοίξει τον δρόμο στους γιατρούς για να δουν την έκταση των βλαβών που έχει υποστεί ο εγκέφαλος έκανε λόγο ο Ανέστης Κιούλπαλης, σημειώνοντας ότι μέσα από ειδικά τεστ, όταν δεν θα υπάρχει καθόλου κατασταλτική δράση, θα διερευνήσουν αρχικά την πιο βασική παράμετρο, που είναι αν υπάρχει ή όχι εγκεφαλική  ζωή για το 17χρονο κορίτσι. 

Δείτε το βίντεο του neakriti.gr:

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom