Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Ατομα με Αναπηρίες (φωτο)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου για την αναπηρία, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες (3/12).

Στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου με χαρά υποδεχθήκαμε μαθητές και δασκάλους του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου,  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, μαθητές και καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αγρινίου και  τους μαθητές με τους δασκάλους τους από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αναπηρία από την κοινωνική υπηρεσία του κέντρου μας μέσω οπτικοακουστικού υλικού, ακολούθησε συζήτηση και γνωριμία των μαθητών με τα παιδιά της Πρώιμης Παρέμβασης. Με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές στην διαφορετικότητα, την αποδοχή και την συνύπαρξη. 

Την Παρασκευή 1 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε συνάντηση των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ με το Δημοτικό Σχολείο Θέρμου. Στόχος της επίσκεψής τους ήταν η συνύπαρξη των μαθητών μέσα από βιωματικές δράσεις (κατασκευή, θέατρο, μουσική, ζωγραφική)  που προήγαγαν την αλληλεπίδραση και την κοινωνική επαφή. Όλα τα παιδιά ένοιωσαν χαρά και ικανοποίηση απολαμβάνοντας πραγματικά κάθε στιγμή συνεργασίας και παιχνιδιού.

Ευχαριστούμε το Vinarium Ristorante και τον υπεύθυνο κ. Μιχάλη Μακρυπούλια για την προσφορά πίτσας και αναψυκτικών σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές στις δράσεις μας.

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου ομιλία από την Dr Αθανασία Δημητρίου, Ψυχολόγο PhD Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ με θέμα: “Μιλώντας για το σεξ με τα παιδιά μας” Τεχνικές-Συνθήκες-Εργαλεία (μια διαδραστική ευαισθητοποίηση για την σεξουαλική αγωγή).

Η κα Δημητρίου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού με την εύστοχη και άρτια επιστημονικά, παρουσίαση του θέματος. Στο τέλος ακολούθησε διάλογος και απαντήσεις σε προβληματισμούς.     

Την Κυριακή το πρωί 3 Δεκέμβρη, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου παρουσίασε στην Παιδική του Σκηνή την παράσταση «ΜΠΛΕ» του Ντέιβιντ Νεγρίν. Μια καταπληκτική παράσταση που παρακολούθησαν μικροί και μεγάλοι φίλοι και που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Ευχαριστούμε θερμά τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. Νίκο Καραγεώργο για την στήριξη του έργου της ΕΛΕΠΑΠ.  

Η εβδομάδα έκλεισε στο Παπαστράτειο Μέγαρο παρουσία πλήθους κόσμου, με την μοναδική μουσική παράσταση «Ενθύμιον  Έρωτος» με την υψίφωνο κα Τζίνα Φωτεινοπούλου και τον ηθοποιό-τραγουδιστή κ. Παναγιώτη Πετράκη υπό την μουσική επιμέλεια του μαέστρου κ. Παναγή Μπαρμπάτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Εργαστήρι Παναγία Ελεούσα.  





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom