Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Πιάστηκε στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. ο διαρρήκτης με το σελοφάν - Καρέ καρέ η δράση του (βίντεο)


Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του διαρρήκτη με το σελοφάν, ο οποίος τελικά έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr.

Στο οπτικό υλικό που εξασφαλίσαμε, αποτυπώνεται καρέ-καρέ ο τρόπος με τον οποίο ο δράστης μάρκαρε τα σπίτια. «Χτυπούσε» με συγκεκριμένη μεθοδολογία, κολλώντας τα διάφανα σελοφάν στο κάτω μέρος της πόρτας, κυρίως σε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας. 

Τελικά, ο διαρρήκτης ταυτοποιήθηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες της περιοχής, όπου είχε «μπουκάρει» και συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ..

Η μέθοδος της δράσης του απλή. Όπως βλέπετε στο βίντεο που εξασφάλισε το newsit.gr, ο άντρας τοποθετεί ένα κομμάτι διάφανου σελοφάν, κολλάει την μία άκρη του σελοφάν στο κάτω σημείο της πόρτας, ενώ την άλλη άκρη την τοποθετεί στο κάσωμα. Στην συνέχεια, κινείται και σε πόρτα άλλου διαμερίσματος, όπου κάνει την ίδια «δουλειά».

Επιστρέφει μετά από δύο μέρες και παρατηρεί αν τα σελοφάν που έχει τοποθετήσει στις πόρτες και τα κασώματα έχουν φύγει ή βρίσκονται ακόμα στην πόρτα τους. Σε περίπτωση που το σελοφάν έχει μείνει αμετακίνητο, αυτό σήμαινε ότι οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος έλειπαν και ο διαρρήκτης «μπούκαρε» σε αυτά.

Όμως, η δράση του δεν κράτησε πολύ, καθώς το πρόσωπό του καταγράφηκε από κάμερα κλειστού κυκλώματος σε πολυκατοικία, όπου οι ένοικοί της την είχαν τοποθετήσει έξω από τις πόρτες των διαμερισμάτων τους, φοβούμενοι την εγκληματικότητα που «χτυπά» διαρκώς την περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Αποτέλεσμα ήταν ο διαρρήκτης με το σελοφάν να πιαστεί στη «φάκα» των αρχών, μετά από ενδελεχή έρευνα των στοιχείων για την υπόθεση.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: