Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

Ζωγράφου: Εξουδετερώθηκε ενεργή βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ - Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική (φωτο)


Εξουδετερώθηκε στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (18.12.2023) βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:29 υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, προειδοποιώντας για βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο 45 λεπτών πριν την έκρηξη.

Η βόμβα βρέθηκε σε ένα τάπερ σε μία σακούλα μαζί με τον πυροκροτητή. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών. 

Στη 1 το μεσημέρι οι άνδρες της ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τη βόμβα με επιτυχία, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η κυκλοφορία διεκόπη κοντά στο στρατόπεδο Μύτικα και συγκεκριμένα στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της οδού Αλ. Παναγούλη έως τη συμβολή με τη Λ. Αλίμου και Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. 

https://www.newsit.gr/

Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Με συνταγή από το παρελθόν οι μυστηριώδεις βομβιστές, ήθελαν να τινάξουν με βόμβα στον αέρα τις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ, στου Ζωγράφου.

Η βόμβα στου Ζωγράφου που αποτελείτο από ζελατοδυναμίτιδα, δύο πυροκροτητές, C4  και διακόπτη – όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το newsit.gr, είχε τοποθετηθεί σε τάπερ και είχε σφραγιστεί με πλαστική σακούλα.

Πιθανότατα, λόγω αστοχίας υλικού η λανθασμένη συνδεσμολογία, δεν εξερράγη.

Η υπόθεση που έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, θεωρείται ως άκρως σοβαρή ενώ οι αρμόδιοι αξιωματικοί, ξεσκονίζουν τα αρχεία, προκειμένου να δουν με ποιες παλιές βόμβες έχει κοινά χαρακτηριστικά.




Τι αναφέρει η αστυνομία

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου της αστυνομίας, σήμερα, Δευτέρα (18.12.23) στις 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα, το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).




https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom