Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Διαδήλωση στη Βουλή για το έγκλημα στα Τέμπη - Καμιά συγκάλυψη, πλήρη διερεύνηση (φωτο)


Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες των 57 νεκρών στο έγκλημα των Τεμπών που έχουν τοποθετηθεί στην εξέδρα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνουν αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, συγγενείς πληγέντων του δυστυχήματος στα Τέμπη, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να καταγγελθεί η κωλυσιεργία που υπάρχει για να προχωρήσει η διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους.

Βαλίτσες με φωτογραφίες και τα μικρά ονόματα των νέων ανθρώπων που σκοτώθηκαν έχουν τοποθετηθεί στην εξέδρα, ενώ συγγενείς και φίλοι αφήνουν αναμμένα κεριά!

«28/2/2023 - 23:18» η ημερομηνία και η ώρα του εγκλήματος... 

Απαιτούν:

  • Την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος από δικαστικές αρχές και Βουλή
  • Την απόδοση δικαιοσύνης για όλους τους υπεύθυνους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
  • Την απρόσκοπτη απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα, χωρίς την απαράδεκτη κάλυψη της πολιτικής ασυλίας για όσους ευθύνονται
  • Την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στις μετακινήσεις, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να μην επαναληφθεί το έγκλημα των Τεμπών.

«Τα δεδομένα από την πορεία της διερεύνησης εδώ και εννέα μήνες μετά το τραγικό έγκλημα, σε συνδυασμό με τις αδιανόητες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, δυστυχώς δεν μας αφήνουν περιθώρια να πιστεύουμε ότι υπάρχει πρόθεση πραγματικής διαλεύκανσης», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους συγγενείς θυμάτων και τονίζουν ότι «τα εκκωφαντικά "γιατί" αυξάνονται.

Στη σημερινή συγκέντρωσή παρευρίσκονται με αποφάσεις των διοικητικών τους συμβουλίων Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία της Αττικής.

Επίσης συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι, η Ομοσπονδία Γονέων περιφέρειας Αττικής, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδας και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στο κάλεσμά τους οι φοιτητικοί σύλλογοι μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που «όλων των νεκρών γίναμε φωνή», που βγήκαμε κατά χιλιάδες στους δρόμους ώστε «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί», που φωνάξαμε ότι «εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην συγκαλυφθεί και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες.

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε! Είναι απαράδεκτο ότι εδώ και 9 μήνες δεν έχει προχωρήσει η ανάλογη διαδικασία και έρευνα για το έγκλημα.

Η οργή μας μεγαλώνει βλέποντας την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος από την κυβέρνηση και τα κόμματα που υπηρέτησαν την πολιτική που οδήγησε στα Τέμπη. Το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και έχει ενόχους, επιβάλλεται να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Τα συνθήματα μας ήταν υπόσχεση. Αυτή την υπόσχεση κάνουμε πράξη!»

Παραβρίσκεται αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Επίσης παραβρίσκεται αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.


https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom