Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

Σύλληψη διακινητών στους Καλούς Λιμένες Κρήτης και στην Κω


Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 02-12-2023, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων για την ύπαρξη εβδομήντα εννέα αλλοδαπών στη περιοχή “Όρνιος” δήμου Αρχανών Αστερουσίων.

Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή κλιμακίου του Α.Τ. Πύργου, εντόπισαν τους ανωτέρω αλλοδαπούς καλά στην υγεία τους και τους μετέφεραν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν δύο εκ των ανωτέρω αλλοδαπών ηλικίας 17 και 19 ετών, για παράβαση του άρθρου 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 30 Ν. 4251/14 “Διευκόλυνση” σε συνδυασμό με το άρθρο 45 Π.Κ. “Συναυτουργία”, του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, του άρθρου 187 Π.Κ. “Εγκληματική οργάνωση”και του άρθρου 277 Π.Κ. “Πρόκληση ναυαγίου”.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει τις πρωινές ώρες την 01-12-2023 από τις ακτές Τομπρούκ Λιβύης με προορισμό την Ιταλία, ενώ είχαν καταβάλει για τη μεταφορά τους, ποσά από 2.500 εώς 4.500 δολάρια. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν, εντοπίστηκε προσαραγμένη σε δύσβατο βραχώδες σημείο, ενώ κατά τη ρυμούλκησή της βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή και στην Κω

Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού, προέβησαν τις απογευματινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Κω, για παράβαση των άρθρων 167 “Αντίσταση”, 169 “Απείθεια”, 42 “Απόπειρα” και 309 “Επικίνδυνη σωματική βλάβη” του Π.Κ, καθώς και του άρθρου 29 του Ν. 4251/2014 παράγραφος 5 “Κώδικας μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε κοντά στη μαρίνα της Κω με δυο άλλους αλλοδαπούς, οι οποίοι αργότερα συνελήφθησαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ως χειριστές-διακινητές Τ/Χ σκάφους, με το οποίο αποβίβασαν κοντά στη μαρίνα ικανό αριθμό ατόμων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο της Κω , ενώ κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος, ως μέσο διακίνησης.

Η Λιμενική Αρχή της Κω με τη συνδρομή των στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) αναλύουν και επεξεργάζονται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνούν την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης του συγκεκριμένου αλλοδαπού και τη συνεργασία του με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom