Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΑΙΣΧΟΣ! Πετούν στον δρόμο οικογένεια αναπήρων με τα ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση - Συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ. (φωτο & βίντεο)


Ξεσπίτωσαν οικογένεια αναπήρων υπό την προστασία των ΜΑΤ που έστειλε η κυβέρνηση στα Άνω Πετράλωνα!Συλλαλητήριο ανακοινώθηκε στις 6.30 το απόγευμα μπροστά στο σπίτι στην οδό Τιμοδήμου 13.

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη γειτονιά που είναι στο πόδι και προσπαθεί να στηρίξει όπως μπορεί την οικογένεια, μητέρας και γιου που έχουν αναπηρία.

Η κυβέρνηση έθεσε τις αστυνομικές δυνάμεις στην υπηρεσία των «κορακιών» που έχουν πάρει λαϊκά σπίτια με νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Τα ΜΑΤ άνοιξαν δρόμο στο βαν όπου στοιβάχτηκαν υπάρχοντα της οικογένειας των αναπήρων, απωθώντας με βία τους συγκεντρωμένους κάνοντας και χρήση χημικών! 

Επίσης, τα ΜΑΤ έστησαν μπλόκο στον κόσμο που έσπευσε να «βοηθήσει» αποκλείοντας την είσοδο στο σπίτι, προκειμένου να διευκολυνθεί η έξωση παρά την έντονη αντίδραση γειτόνων και άλλων ανθρώπων που πήγαν να βοηθήσουν. 

Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν έναν χρόνο περίπου και δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου. Ο πλειστηριασμός μάλιστα του σπιτιού έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα η νέα ιδιοκτησία άλλαξε τις κλειδαριές. Οι δυο ανάπηροι παραμένουν μέσα καθώς είναι δύσκολη η μετακίνησή τους... 

Έξω από το σπίτι ήταν μέλη του ΚΚΕ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ανάπηρων και καλούν στο απογευματινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν σωματεία και φορείς. 

Παραμονές Χριστουγέννων πετάνε στον δρόμο οικογένεια με δύο ανάπηρους, καταγγέλλει η ΚΟ Πετραλώνων - Θησείου του ΚΚΕ. Τονίζει πως «την ώρα που οι εργαζόμενοι, ο λαός στενάζουμε από την ακρίβεια, που από τις 15 του μήνα τα πορτοφόλια μας είναι άδεια, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να στείλει δεκάδες αστυνομικούς, δυνάμεις τον ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ, για να πετάξουν στον δρόμο μια γυναίκα 74 χρόνων και τον 58χρονο γιο της που και οι δύο είναι ΑμεΑ. Ο πλειστηριασμός μάλιστα του σπιτιού έγινε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τώρα σαν απατημένες θυγατέρες έρχονται να πουλήσουν παραμύθι στη γειτονιά!».

Καταγγέλλει ακόμα πως «η κυβέρνηση της ΝΔ καταστρώνει ολόκληρο επιχειρησιακό σχέδιο για να αποκλείσει την περιοχή και να εμποδίσει συνδικαλιστές, εργαζόμενους, νέες και νέους, κατοίκους της περιοχής να προσεγγίσουν τον χώρο της έξωσης και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Την ώρα που ψηφίζοντας έναν ακόμα αντιλαϊκό προϋπολογισμό, καμώνονται ότι μειώνουν τις ανισότητες και καταπολεμούν τη φτώχεια, μοιράζοντας ψίχουλα επιδόματα, προχωράνε στην υλοποίηση του σχεδιασμού τους κλιμακώνοντας την επίθεση στο λαό. Δίνουν 1 ευρώ αύξηση στα αναπηρικά επιδόματα αλλά πετάνε τους ανάπηρους στο δρόμο! Η γειτονιά του Ασύρματου γέμισε χημικά και δακρυγόνα! Τολμάνε και σηκώνουν χέρι ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ακόμα και ΑμεΑ! Αυτός είναι ο ρόλος τους κράτους τους». Ζητά να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις, να μην πεταχτεί η οικογένεια στον δρόμο και να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. 

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom