Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Ταξί: 48ωρες απεργίες ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο - Πώς θα κινηθούν στην Αθήνα


Σε 48ωρες απεργίες προχωρούν οι οδηγοί ταξί σε Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αντιδρούν στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και αποφάσισαν να ανεβάσουν χειρόφρενο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ), αποφάσισε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες πανελλαδικές απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, στις 5 το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Την ίδια ώρα, το Συνδικάτο Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) παραμένει στην αρχική του απόφαση, ανακοινώνοντας ότι τα ταξί της Αθήνας δεν θα κινηθούν την Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου.

Οι οδηγοί ταξί επισημαίνουν, παράλληλα, ότι αν το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που προκαλεί τις αντιδράσεις των ελευθέρων επαγγελματιών πάει προς ψήφιση την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου η απεργία θα συνεχιστεί και εκείνη την ημέρα. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας

Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι, σήμερα Παρασκευή 1/12/2023 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.

Στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο και μας οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση.

Η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.

Η Κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες Πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.

Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ

Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Από την πλευρά του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττική (ΣΑΤΑ) διαχώρισε τι θέση του ανακοινώνοντας τα εξής:

«Το ΣΑΤΑ πήρε μια απόφαση και θα την τηρήσει – Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση του αγώνα μας και αποφάσισε 48ωρη απεργία για την Τρίτη και Τετάρτη 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε τουλάχιστον άλλη μια ημέρα απεργία όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στην Βουλή. Αυτό αποφάσισε το Συνδικάτο της Αθήνας και η απόφαση ήταν ομόφωνη (και οι 21 σύμβουλοι).

Σήμερα, στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας πάρθηκε μία απόφαση άκρως διχαστική. Δύο 48ωρα από την Δευτέρα έως την Πέμπτη. Άλλες μέρες απεργούν οι ταξιτζήδες της Αθήνας και άλλες οι ταξιτζήδες της υπόλοιπης Ελλάδας.

Συνάδελφοι της Ομοσπονδίας

Η απεργία δεν είναι σκυταλοδρομία αγωνιστικότητας, ούτε αποδίδεται βραβείο μαχητικότητας ανάλογα με την διάρκεια της κινητοποίησης. Άλλωστε τέσσερα χρόνια τώρα δεν συμμετείχατε σε καμιά απεργία για να μην διαταραχτούν οι άριστες σχέσεις με την κυβέρνηση. Τώρα γίνατε ξαφνικά αξιόμαχοι;

Γνωρίζατε την απόφαση του προεδρείου του ΣΑΤΑ και μάλιστα μέλη του Δ.Σ της Ομοσπονδίας την ψήφισαν. Ωστόσο αποφασίσατε για μια ακόμη φορά να διαιρέσετε τον κλάδο.

Το ΣΑΤΑ πήρε μια απόφαση και θα την τηρήσει. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους της Αττικής ότι τα ταξί της Αθήνας απεργούν 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Αν το νομοσχέδιο ψηφιστεί την Πέμπτη τότε η απεργία θα συνεχιστεί και την Πέμπτη. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλη ημερομηνία ψήφισης) θα οριστεί και νέα ημερομηνία απεργίας».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom