Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό - Το κατηγορητήριο

Ψάχνουν τους δράστες που έδωσαν εντολή για το χτύπημα - «Δεν θυμάμαι», λέει ο 18χρονος

Νέες εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στις επόμενες ώρες γύρω από την υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη, αφότου η ΕΛΑΣ έχει στα «χέρια» της τον 18χρονο δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον 31χρονο αστυνομικό.

Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες, οι Αρχές δείχνουν στον 18χρονο που ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στου Ρέντη, φωτογραφίες υπόπτων και προσπαθούν μέσα από την κατάθεσή  του να ταυτοποιήσουν την ομάδα των 100 που οργάνωσε και εκτέλεσε το χτύπημα.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος και οι Αρχές να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες λένε πως αν και ο νεαρός έδωσε λεπτομέρειες στην κατάθεσή του για το πώς στήθηκε το σκηνικό, εντούτοις σε ό,τι έχει να κάνει με ονόματα ατόμων, όπως είπε «δεν θυμόταν».

Εκτιμάται ότι δεν θέλησε να ανοίξει το στόμα του και να «καρφώσει», καθώς φοβάται πως αν μιλήσει για συγκεκριμένα άτομα, θα υπάρξουν συνέπειες.

Ταυτόχρονα, του δείχνουν φωτογραφίες συγκεκριμένων προσώπων, παλιών γνώριμων των Αρχών για υποθέσεις οπαδικής βίας, προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του στενού πυρήνα, των ανθρώπων που τους εφοδίασαν με το «πολεμικό» υλικό. Όπως επίσης, και εκείνων που έδωσαν εντολή για το χτύπημα με την φωτοβολίδα σε βάρος του αστυνομικού.

Την ίδια ώρα, κατάθεση στην ασφάλεια δίνει και ο 16χρονος αδερφός του συλληφθέντος, ο οποίος βρισκόταν στο γήπεδο. Και από αυτό το πεδίο θα επιχειρήσουν να αντλήσουν πολύτιμα στοιχεία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η ανάλυση του οπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους.

https://www.newsit.gr/

Ποινική δίωξη σε βάρος του 18χρονου για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό - Το κατηγορητήριο

Ποινική δίωξη για σειρά αξιόποινων πράξεων ασκήθηκε στον 18χρονο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά. Συγκεκριμένα ο κάθ’ ομολογία του δράστης της επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού διώκεται για:

-Απόπειρα ανθρωποκτονίας

-Έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού με άγνωστους δράστες

-Διατάραξη οικιακής ειρήνης από κοινού

-Βιαιοπραγία από κοινού

-Κατοχή βεγγαλικών, κροτίδων και γενικά εύφλεκτων υλικών από κοινού

-Ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις από άγνωστους δράστες

Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: