Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Ρέντης: «Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν, δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα» - Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος

Προφυλακιστέος ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού

«Δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω βλάβη σε κανέναν. Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ την φωτοβολίδα. Σκοπός μου ήταν να την ρίξω προς τα επάνω. Δηλώνω συντετριμμένος, ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια του αστυνομικού».

Αυτά φέρεται να υποστήριξε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του στον ανακριτή, ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης της επίθεσης στου Ρέντη.

Ο 18χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης με σκυμμένο το κεφάλι και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια Πειραιά. 

Στο πλευρό του, ήταν ο δικηγόρος του Απόστολος Λύτρας, και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο συλληφθείς φέρεται να παραδέχθηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. 

Άλλωστε, αυτό έχει επιβεβαιωθεί και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, καθώς βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 18χρονος φέρεται να είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν, ενώ σκοπός του ήταν να ρίξει τη ναυτική φωτοβολίδα προς τα επάνω. 

Φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.


Προφυλακιστέος ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Η απολογία του 18χρονου ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (14/12). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει στην απολογία του ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του, όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει.

Είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Φέρεται να υποστήριξε, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού.

Σημειώνεται ότι ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Ο 31χρονος αστυνομικός εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας και έχει υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του, που επλήγη από τη ναυτική φωτοβολίδα.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom