Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Κολωνός: Σε αίθουσα του Εφετείου η δίκη για τον βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης

Έχει προσδιοριστεί να αρχίσει στις 8 Ιανουαρίου 2024

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη αποφασίστηκε η μεταφορά της δίκης για τη δυσώδη υπόθεση στα Σεπόλια με θύμα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης ένα 12χρονο κορίτσι σε αίθουσα που να μπορεί να πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή πολυπρόσωπων ποινικών υποθέσεων.

Έτσι, πριν ακόμα ανοίξει η αυλαία της πολύκροτης δίκης που έχει οριστεί για τις 8 Ιανουαρίου 2024 ελήφθη μέριμνα ώστε η δίκη αυτή να προχωρήσει κανονικά καθώς έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο συνολικά 26 άτομα και η αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δεν επαρκεί ούτε για να καθίσουν καλά καλά όλοι οι κατηγορούμενοι, πολύ περισσότερο για να καλυφθούν οι ανάγκες της υπεράσπισης και των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και να τηρηθούν οι όροι δημοσιότητας.

Η εύρεση κατάλληλης αίθουσας, ξεκίνησε πριν ακόμα από την έναρξη της ώστε να αποφευχθούν εικόνες σαν αυτές που είχαν γίνει στην έναρξη της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους περισσότερους μάρτυρες συγγενείς των θυμάτων να μην μπορούν καν να μπουν στην αίθουσα και να είναι αναγκασμένοι στην πρώτη συνεδρίαση να παρακολουθούν από το προαύλιο όσα συνέβαιναν εντός του δικαστηρίου.

Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Φλωρίδης συνεργάστηκε και ζήτησε από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών Χριστόφορo Λινό να τον ενημερώσει για την ύπαρξη κατάλληλης αίθουσας.

Τελικά, λόγω της αντικειμενικής αδυναμίας να πραγματοποιηθούν σε κατάλληλες συνθήκες οι συνεδριάσεις του δικαστηρίου αποφασίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης η μεταφορά της δίκης σε αίθουσα στο ισόγειο του Εφετείου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός των άλλων η Πολιτεία όφειλε και έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα καθώς τον Απρίλιο του 2024 συμπληρώνεται το 18μηνο ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης,με αποτέλεσμα αν δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι τότε η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να αφήνονται ελεύθεροι.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom