Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Σε σοκ η 13χρονη που γέννησε σε τουαλέτα - Η λανθασμένη διάγνωση των γιατρών (βίντεο)


Την απόλυτη στήριξη της οικογένειάς της έχει η 13χρονη μαθήτρια που γέννησε μέσα σε τουαλέτα του νοσοκομείου το περασμένο Σάββατο (30/09), χωρίς να γνωρίζει η ίδια πως είναι έγκυος.

«Θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους. Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει» δήλωσε συγγενής της.

Ένας από τους πιο στενούς συγγενής της νεαρής μαθήτριας, μίλησε αποκλειστικά στο Live News, με τον ίδιο να απορεί πως δεν αντιλήφθηκε ούτε εκείνος την εγκυμοσύνη της. «Είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος», είπε.

«Θα γυρίσει σήμερα σπίτι»

Το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό προκαλεί εντύπωση για το πώς κανένας από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον της 13χρονης δεν είχε αντιληφθεί την αλλαγή στο σώμα της και την κοιλιά εγκυμοσύνης.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας», ανέφερε συγγενής του κοριτσιού. «Είναι μια αξιοπρεπέστατη, αγαπημένη οικογένεια που κάνει τα πάντα για να είναι καλά τα παιδιά της. Το κοριτσάκι μας θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να δούμε πως θα επιστέψει στην καθημερινότητά της και στο σχολείο της».

Πληροφορίες θέλουν η ανήλικη να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της. Από την πλευρά τους, οι συγγενείς τους πάντως εξηγούν πως δεν γνωρίζουν τίποτα.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, δεν μας έχει μιλήσει ακόμα η μικρή. Λογικά είναι ντόπιος, μπορεί να είναι κάποιος από το σχολείο της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να είναι», συμπλήρωσε.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται. Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πάνω από το παιδί, από το οποίο προσπαθούν να μάθουν πως έφτασε στο να γεννά στις τουαλέτες ενός νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει πως είναι έγκυος.

Ο παιδίατρος θεώρησε ότι ήταν τυμπανισμός

Σύμφωνα με το MEGA, στο νοσοκομείο το πρωί του Σαββάτου την εξέτασε παιδίατρος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε πως η μαθήτρια 1ης γυμνασίου που έχει μπροστά του είναι έγκυος.

Στο νοσοκομείο έκαναν ακτινογραφία αλλά δεν υπήρχε ακτινολόγος για να την ελέγξει. Ο παιδίατρος συμπεραίνει πως επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορηγεί την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή, καθώς νόμιζε πως είχε καταπιεί φερμουάρ.

Το «φερμουάρ» που νόμιζε πως είδε ο παιδίατρος ήταν η σπονδυλική στήλη του μωρού.

Η 13χρονη κοπέλα πήγε στην τουαλέτα όπου γέννησε ένα κοριτσάκι.

Απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη του παιδιού

Μιλώντας στο LIVE NEWS, η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου, είπε πως η ψυχολογική στήριξη της 13χρονης είναι απαραίτητη.

«Είναι μια συνθήκη που θα συνιστά τη δυσκολότερη φάση της ζωής και έτσι πρέπει να το δουν και οι γονείς. Βρίσκεται στην εφηβεία, με ορμονικές αλλαγές και εισάγεται στην εφηβεία με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. 

Είναι πολύ πιθανό το κορίτσι να κουβαλάει δυσάρεστα συναισθήματα και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να είναι δίπλα της και μνα τη στηρίζουν. Και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: