Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Χίος: Στον εισαγγελέα οι 4 προσαχθέντες πρόεδροι κοινοτήτων που διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ (βίντεο)

Συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου - Καταγγελίες της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι 4 πρόεδροι κοινοτήτων στη Χίο που διώκονται γιατί διαμαρτυρήθηκαν για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ στο νησί.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Κοινότητας Λαγκάδα, ο οποίος προσήχθη από το ιατρείο του, τον πρόεδρο της Κοινότητας Συκιάδας, ο οποίος προσήχθη από το κατάστημα εστίασης που είναι σερβιτόρος καθώς και τους προέδρους των Κοινοτήτων Καρδαμύλων και Πυτιούς, οι οποίοι προσήλθαν με δικηγόρο στο αστυνομικό τμήμα.

Έξω από τον εισαγγελέα βρίσκονται κάτοικοι του νησιού που απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Παρέμβαση στον αστυνομικό διευθυντή Βόρειου Αιγαίου για την απελευθέρωση των δύο προέδρων, έκανε η Αγλαΐα Κυρίτση, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια.   

Οι προσαγωγές έγιναν μετά την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στη Χίο. 

https://www.902.gr/

Συγκέντρωση στο Αστυνομικό Τμήμα Χίου - Καταγγελίες της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού


Συγκέντρωση το μεσημέρι στο Αστυνομικό Τμήμα για την προσαγωγή δύο προέδρων κοινοτήτων της Χίου για τις κινητοποιήσεις στο νησί προκειμένου να μην κλείσουν υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ.

Στο Αστυνομικό Τμήμα κρατούνται ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκάδα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκιάδας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνταν για να προσαχθούν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Καρδαμύλων και Πυτιών, οι οποίοι ωστόσο προσήλθαν με δικηγόρο στο αστυνομικό τμήμα.

Την απελευθέρωση των προέδρων χωρίς την απαγγελία κατηγοριών απαιτούν σωματεία, φορείς και κάτοικοι που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αστυνομικό Τμήμα και καταγγέλλουν την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των κατοίκων που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο ταχυδρομείων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσαγωγές έγιναν στις δουλειές των δύο προέδρων μετά την σημερινή διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ. Συγκεκριμένα ο Κώστας Μαυρέλος, πρόεδρος της Κοινότητας Συκιάδα, προσήχθη από το κατάστημα εστίασης που είναι σερβιτόρος! Ο Μάρκος Κούνουπας, πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκάδα, είναι οδοντίατρος και προσήχθη από το ιατρείο του. 

Οι προσαγωγές έγιναν μετά την εισαγγελική παρέμβαση που έγινε την Τετάρτη 25 Οκτώβρη στην κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία των ΕΛΤΑ στη Χίο. 

Καταγγελίες της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού

Το Nομαρχιακό Tμήμα Xίου της AΔEΔY «καταγγέλλει την προσαγωγή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Συκιάδας και της Λαγκάδας και καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χίου ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ!» και δηλώνει πως «η τρομοκρατία των αγώνων μας δεν θα περάσει». Επίσης σημειώνει πως «στηρίζουμε απερίφραστα αυτό τον αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σύγχρονων αναγκών μας (υγεία, πρόνοια, EΛTA, εργασιακά αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, κλπ).»

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου «καταγγέλλει την προσαγωγή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων της Συκιάδας και της Λαγκάδας, μάλιστα μέσα από τους χώρους δουλειάς τους» και «καταδικάζει την προσπάθεια εκφοβισμού του δίκαιου αγώνα των κατοίκων της Βόρειας Χίου ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ!» Το Σωματείο επισημαίνει ότι, «στηρίζουμε απερίφραστα αυτό τον αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση των σύγχρονων αναγκών μας (υγεία, πρόνοια, EΛTA, εργασιακά αντισεισμική, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, κλπ). H τρομοκρατία των αγώνων μας δεν θα περάσει. Ο αγώνας και η δύναμη των εργαζομένων και του λαού μας θα την σπάσει!».  

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα περάσει» τονίζει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και σημειώνει: «Καταγγέλλουμε την προσαγωγή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων Συκιάδας και Λαγκάδας της Χίου και μάλιστα στους χώρους δουλειάς τους. Η προσαγωγή τους έγινε γιατί έκαναν το "έγκλημα" να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του λαού της Χίου διεκδικώντας να μην κλείσουν υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στο νησί. Με αυτές τις αυταρχικές ενέργειες, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να τρομοκρατήσει το λαό που δίκαια αγωνίζεται για να μην υποβαθμιστεί άλλο η ζωή και ο τόπος του. Στηρίζουμε τον αγώνα του λαού της Χίου! Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι προσαχθέντες, χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία! Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει».

Ανακοινώσεις καταγγελίας εξέδωσαν επίσης το Εργατικό Κέντρο Χίου, οι Κοινότητες Λαγκάδας, Συκιάδας, Πυτιών, Καρδαμύλων, ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Λαγκάδας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο ΟΤΑ Χίου, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βόρειου Αιγαίου.

Μ. Σκούφαλος: «Η βία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός αποτελούν την μοναδική επωδό  της αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ»

Σε δήλωσή του έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης σωματείων, φορέων και κατοίκων, ο Μάρκος Σκούφαλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Χίου μεταξύ άλλων ανάφερε ότι, «η βία, η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός αποτελούν την μοναδική επωδό της αντιλαϊκής κυβέρνησης της ΝΔ.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική, την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ, τις απολύσεις, το κλείσιμο όλων των παραρτημάτων προκειμένου να ευνοήσει την κερδοφορία των επιχειρηματιών του κλάδου, η κυβέρνηση δεν διστάζει μπροστά σε οτιδήποτε».

«Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι δύο προσαχθέντες και να μην τους αποδοθεί καμία κατηγορία», υπογράμμισε ο Μ. Σκούφαλος. 

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom