Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Νέο εργατικό έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός οικοδόμου από πτώση - Μέτρα ασφαλείας ζητά το Συνδικάτο (φωτο)


Ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο των Κατασκευών στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, ένας οικοδόμος 42 χρονών έπεσε από τον 3ο όροφο νεοανεγειρόμενης οικοδομής στην περιοχή της Θέρμης και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Ο 42χρονος, τεχνίτης στα μπετά, έπεσε από τον φωταγωγό, όπου δεν υπήρχε κάποιο προστατευτικό πλέγμα, απλά μία σανίδα. Πήγε να πάρει μια σκάλα που ήταν στη συγκεκριμένη οικοδομή για να τη χρησιμοποιήσει στην απέναντι, την οποία επίσης «σηκώνει» ο ίδιος εργολάβος, στον οποίο απασχολείται.

Ακριβώς επειδή και στις δύο κατασκευές απασχολούνται τα ίδια συνεργεία, οι εργαζόμενοι δεν μεταφέρουν συνέχεια τα εργαλεία τους ή άλλα υλικά μεταξύ των οικοδομών. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αναιρεί την υποχρέωση να λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

«Γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο ένοχος. Είναι η εργοδοσία που μετράει τα κέρδη της πάνω από τις ζωές των συναδέλφων μας. Δεν εφαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής γιατί είναι κόστος την ίδια ώρα που στην περιοχή της Θέρμης χτίζονται εκατοντάδες οικοδομές και οι εργολάβοι πλουτίζουν σε βάρος των εργαζομένων με την εντατικοποίηση, με δουλειά και τα Σάββατα», τονίζουν στελέχη του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στο σημείο.

Και δηλώνουν ότι αυτό το εργοδοτικό έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο.

Καλούν τους εργαζόμενους στις Κατασκευές στις 8 Νοέμβρη να δώσουν απάντηση και να απαιτήσουν μέτρα για την προστασία της ζωής τους, με τη συμμετοχή τους στην πανοικοδομική απεργία και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ., στα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom