Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Γάζα: Πεθαίνει ένα παιδί κάθε 10 λεπτά (φωτο & βίντεο)


Παιδί ο ένας στους τρεις νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ «Save The Children» - Φόβοι για εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.

Η παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση «Save The Children» λέει ότι ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων επιβεβαιώνει ο Τζέισον Λι από το παλαιστινιακό παράρτημα της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, που βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο BBC από την Ιερουσαλήμ, είπε ότι από τους 20.000 πολίτες που τραυματίστηκαν, ένας στους τρεις από αυτούς ήταν παιδί.

Ευλογιά και γρίπη οι πλέον μεταδοτικότερες ασθένειες

Οι μεταδοτικές και μολυσματικές ασθένειες αυξάνονται, είπε ο Λι, λόγω της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων και της έλλειψης συνθηκών υγιεινής. Επίσης, είπε ότι φοβάται για εξάπλωσΗ της ευλογιάς και της γρίπης.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό».

Χειρουργεία χωρίς αναισθησία και… δίχως φως

Οι χειρουργοί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ως φακούς για να έχουν φώτα στις εγκαταστάσεις υγείας.

«Έχουν ξεμείνει από ιατρικά προϊόντα όπως επιδέσμους και έχετε 130 πρόωρα μωρά σε θερμοκοιτίδες που κινδυνεύουν να απενεργοποιηθούν», είπε.

Περισσότεροι από 49 τόνοι εκρηκτικών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

Συνολικά στην Γάζα έχουν πέσει 18.000 τόνοι βομβών σε 396 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αυτό μας κάνει 49,3 τόνους εκρηκτικών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο!

Στη Γάζα έχουν σκοτωθεί περισσότερα παιδιά από όσα σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019

Σοκάρει ο τρομακτικός απολογισμός των παιδιών που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά το διάστημα τριών εβδομάδων στη Γάζα, καθώς ξεπέρασαν τον αριθμό των νεκρών παιδιών σε εμπόλεμες ζώνες από το 2019 και μετά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την οργάνωση Save the Children τουλάχιστον 3.195 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου και μετά.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανθρωπιστική οργάνωση από τις 7 Οκτωβρίου, περισσότερα από 3.257 παιδιά έχουν αναφερθεί ως νεκρά, εκ των οποίων τουλάχιστον 3.195 στη Γάζα, 33 στη Δυτική Όχθη και 29 στο Ισραήλ, όπως αναφέρουν τα υπουργεία Υγείας της Γάζας και του Ισραήλ αντίστοιχα.

Τα παιδιά αποτελούν πάνω από το 40% των 7.703 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα

Ο αριθμός των παιδιών που αναφέρθηκε ότι σκοτώθηκαν μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες στη Γάζα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των παιδιών που σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις παγκοσμίως – σε περισσότερες από 20 χώρες – κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου έτους, για τα τελευταία τρία χρόνια.

Τα παιδιά αποτελούν πάνω από το 40% των 7.703 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Γάζα και πάνω από το ένα τρίτο όλων των νεκρών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ. Με άλλα 1.000 παιδιά να έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενα στη Γάζα και να θεωρούνται θαμμένα κάτω από τα ερείπια, ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Την Παρασκευή, οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοίνωσαν «εκτεταμένες χερσαίες επιχειρήσεις» στη Λωρίδα της Γάζας, με τη Save the Children να προειδοποιεί ότι θα επιφέρει περισσότερους θανάτους, τραυματισμούς και δυστυχία, ενώ παράλληλα ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Τρεις εβδομάδες βίας έχουν ξεριζώσει παιδιά από οικογένειες και έχουν διαλύσει τις ζωές τους με ασύλληπτο ρυθμό. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί και με τη βία όχι μόνο να συνεχίζεται αλλά και να επεκτείνεται στη Γάζα αυτή τη στιγμή, πολλά περισσότερα παιδιά παραμένουν σε σοβαρό κίνδυνο», ανέφερε το στέλεχος της οργάνωσης Τζέισον Λι.

«Ο θάνατος ενός παιδιού είναι πάρα πολύς, αλλά πρόκειται για σοβαρές παραβιάσεις επικών διαστάσεων. Η κατάπαυση του πυρός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να βάλει τους ανθρώπους πάνω από την πολιτική – κάθε μέρα που ξοδεύεται σε συζητήσεις αφήνει παιδιά να σκοτώνονται και να τραυματίζονται. Τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν αναζητούν ασφάλεια σε σχολεία και νοσοκομεία», προσέθεσε.

«Καλούμε όλα τα μέρη της σύγκρουσης να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των παιδιών και τη διεθνή κοινότητα να υποστηρίξει αυτές τις προσπάθειες, όπως είναι υποχρέωσή της», είπε ακόμα.

https://www.in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom