Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Γερ. Παπαδόπουλος: Πάνω από 720 σεισμοί στον Κορινθιακό από τον Σεπτέμβριο - Πρόκειται για μία σμηνοσειρά


Το φαινόμενο των σεισμών που σημειώνονται στον Κορινθιακό Κόλπο αποτελεί μία εξελισσόμενη «σμηνοσειρά», όπως ανέφερε στο enikos.gr ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Η σεισμική δράση στην περιοχή ξεκίνησε στις 3 Σεπτεμβρίου, και συνεχίζεται έως και σήμερα, όπου έχουν καταγραφεί πάνω από 720 σεισμοί στο Ξυλόκαστρο και έχουν μεγέθη από 0,5 έως και 3,9 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, αν και κάθε μέρα που περνάει, προστίθενται μεν πολλοί σεισμοί στην περιοχή, ωστόσο όλοι είναι μικρών μεγεθών, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως πρόκειται για μία «σμηνοσειρά», δηλαδή σεισμοί περίπου στο ίδιο μέγεθος, που πολύ πιθανόν δεν καταλήγουν σε μεγάλο σεισμό.

«Η πιθανότητα να έχουμε έναν μεγάλο σεισμό είναι πολύ μικρή, αυτό παραμένει ως γεγονός. Αν και έχουμε πολλούς σεισμούς στην περιοχή, αυτό δεν αλλάζει την γενική εικόνα. 

Με τα -μέχρι στιγμής- αποτελέσματα, κατά πάσα πιθανότητα δεν αναμένουμε ισχυρό ή ισχυρότερο σεισμό, σε σημείο που θα μπορούσε να είναι βλαβερός. 

Εάν σταδιακά αρχίσουν να ανεβαίνουν τα μεγέθη, τότε θα αρχίσει να αλλάζει η εικόνα. Προς το παρόν όμως, τα δεδομένα παραμένουν ίδια».

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom