Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023

Νέο πλήγμα στο Βενιζέλειο: Παραιτήθηκε ο νέος διοικητής - Μεταβαίνει ως παθολόγος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του - Θα ληφθούν μέτρα αν χρειαστεί»

Νέοι τριγμοί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αφού λίγες ημέρες αφού ανέλαβε καθήκοντα διοικητή ο Χάρης Λυδάκης, χθες υπέβαλλε την παραίτησή του με έγγραφο που απέστειλε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.

Το Ράδιο και το ekriti επικοινώνησαν με τον Γιατρό Παθολόγο ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορίες λέγοντας ότι σήμερα μεταβαίνει στο νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να καλύψει ο ίδιος εφημερία ως Παθολόγος.

Σημειώνεται ότι στο κείμενο της παραίτησης που απέστειλε προς την 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο Χάρης Λυδάκης παραιτείται και από την θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και από τα καθήκοντα του εκτελών χρέη διοικητή.

Η παραίτηση του νέου Διοικητή και Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου σχετίζεται, όπως είπε ο ίδιος στο Ράδιο Κρήτη με τις μετακινήσεις παθολόγων του Βενιζελείου προς το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για κάλυψη εφημεριών, κατάσταση για την οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα ο Χάρης Λυδάκης κλήθηκε να υποδείξει το όνομα Ειδικευόμενης Παθολόγου προκειμένου να μετακινηθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για να καλύψει εφημερία.

Ωστόσο, όπως σημειώνει, έθεσε εαυτόν στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και έτσι θα καλύψει εκείνος την εφημερία.

https://www.ekriti.gr/

Υπουργείο Υγείας: «Κανείς δεν θα σταματήσει την ομαλή λειτουργία του - Θα ληφθούν μέτρα αν χρειαστεί»

«Κανείς και τίποτα δεν θα σταματήσει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το Υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι η πλήρης λειτουργία των χειρουργείων στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο ξεκινά την 1η Νοεμβρίου, όπως είχε αποφασιστεί και άμεσα προκηρύσσονται, με διαδικασίες fast track, όλες οι θέσεις γιατρών ειδικοτήτων και σημειώνει ότι προτεραιότητα έχει η υγεία των πολιτών του Ηρακλείου και της Κρήτης.

Και καταλήγει: «Το Υπουργείο Υγείας δεν θα διστάσει να λάβει μέτρα στο πλαίσιο του Νόμου προκειμένου όλοι να εκτελούν τα νόμιμα καθήκοντά τους. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διοίκησης αναλαμβάνει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, Ευθύμιος Καρακώστας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom