Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

"Φως στο Τούνελ": Ντοκουμέντο ρίχνει φως στο θρίλερ του επιχειρηματία στη Βάρδα Ηλείας (βίντεο)


Ένα Βίντεο ντοκουμέντο στο θρίλερ του επιχειρηματία στην Βαρδα Ηλείας που βρέθηκε καμμένος δίπλα στο κατεστραμμένο από την φωτιά αυτοκίνητο του, παρουσίασε το Τούνελ.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις ύποπτες κινήσεις ενός μαύρου δίθυρου μπε εμ βε μαζί με το αυτοκίνητο του θύματος. Ο Σάκης Γκολφίνος 46 χρόνων που διατηρούσε βουλκανιζατέρ με τον δίδυμο αδερφό του στην Βάρδα, εμφανίζεται μετά τις επτά, το βράδυ του Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, να μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο ενώ κατευθύνεται προς το Κουνουπέλι που δύο ώρες μετά θα βρισκόταν καμένος.

Το «Τούνελ» ζήτησε την βοήθεια ειδικού δικαστικού πραγματογνώμονα που διαθέτει εξειδικευμένο λογισμικό ανάλυσης βιντεολυπτικού υλικού. Ο Γιάννης ΡούσΣης, Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ ε.α., κατάφερε με την ανάλυση του να εντοπίσει τον οδηγό του ύποπτου μαύρου αυτοκινήτου που φαινόταν να παρακολουθεί το θύμα. Το υλικό παρουσιάστηκε με ιδιαίτερη προσοχή λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και τίθεται στην διάθεση των Αρχών.

Κατά την διάρκεια της ζωντανής έρευνας το «Τούνελ» κατάφερε να ανοίξει τον σκοτεινό δρόμο, εντοπίζοντας στοιχεία για τον ιδιοκτήτη του ύποπτου αυτοκινήτου. Για τις κινήσεις του μαύρου μπε εμ βε μίλησαν κι άλλοι μάρτυρες από την περιοχή.

Κάποιος είχε δει τον Σάκη Γκολφίνο να επιβιβάζεται λίγες μέρες πριν το τραγικό του τέλος, σε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο.

Η εκπομπή μίλησε και με τη γυναίκα που διατηρούσε δεσμό ο άτυχος επιχειρηματίας. Η ίδια επέμενε πως ήταν φίλοι, ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε για την σχέση αυτή και ζήτησε οι έρευνες να στραφούν σε άλλη κατεύθυνση.

Το ντοκουμέντο

Ο μάρτυρας που μίλησε στο «Τούνελ», είδε από κάμερα ασφαλείας τη μαύρη μπε εμ βε τύπου σεντάν, να κινείται ύποπτα από και προς την Μανωλάδα  και το Κουνουπέλι λίγα λεπτά πριν περάσει το αυτοκίνητο του Σάκη Γκολφίνου.

Το αυτοκίνητο του κίνησε την περιέργεια, γιατί δεν το είχε ξαναδεί στην περιοχή και ήταν…σαν «μαφιόζικο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Το Κουνουπέλι είναι δύσβατο και δεν πάει κάποιος που δεν το ξέρει», λέει ο μάρτυρας στο «Τούνελ». Θεωρεί πως κάποιος παγίδευσε το Σάκη και τον οδήγησε στο σημείο του ολοκαυτώματος.

 «Πάμε να φύγουμε, φοβάμαι»

Ένα ζευγάρι που βρέθηκε στην περιοχή τις ίδιες ώρες πρόσεξε το ίδιο πιθανότατα αυτοκίνητο και μίλησε στην εκπομπή.

«Ήταν μαύρο , άγνωστο στην περιοχή, είχε φιμέ τζάμια, μαύρες ζάντες βαμμένες και λευκή πινακίδα με επικάλυψη. Στον Άγιο Νικόλαο, το εκκλησάκι της περιοχής δίπλα στην παραλία, το ύποπτο αυτοκίνητο στάματησε. Δύο από τους τέσσερις  επιβάτες του βγήκαν έξω από το όχημα. Έμοιαζαν με κακοποιοί. και η γυναίκα μου, μου είπε πάμε να φύγουμε, φοβάμαι.»

Οι μάρτυρες απομακρύνθηκαν και λίγο αργότερα κοντά στο κέντρο «Παράδεισος», είδαν το αυτοκίνητο του Σάκη Γκολφίνου να περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ανήσυχησαν γιατί μια εβδομάδα πριν συγγενικό τους πρόσωπο είχε δει τον άτυχο επιχειρηματία να κλαίει, επικαλούμενος «μπλεξίματα που είχε»…

«Όλοι πιστεύουμε ότι είναι δολοφονία»

Κάτοικος που μένει κοντά στο σημείο του ολοκαυτώματος, ανέφερε στην εκπομπή ότι είδε εκείνη την νύχτα του Σαββάτου την φωτιά αλλά δεν πήγε να δει τι είχε συμβεί παρά τους κρότους που άκουγε. Έμεινε στον χώρο του για να προστατεύσει την περιουσία του.

Μια φίλη του θύματος που μίλησε στο “Τούνελ”, αναφέρθηκε στην γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση.

«Εγώ όταν έμαθα τι συνέβη, το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στην γκόμενα που είχε. Μια παντρεμένη από την Πάτρα. Την είχε στο φέισμπουκ ή στο ίνσταγκραμ κάτι στόρι και μου είχε κάνει εντύπωση, πως την είχε ανεβάσει ενώ είναι παντρεμένη»

«Ο ίδιος μου έλεγε ότι η κοπέλα ήθελε να χωρίσει και ότι είχε προβλήματα με τον άντρα της και φοβόταν.», κατέληξε η φίλη του.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο μανάβης της περιοχής. Από τον δρόμο του πέρασε το βράδυ εκείνο ο Σάκης.

«Είναι δολοφονία. Όλοι το πιστεύουν αυτό. Όταν καίγεται κάποιος, προφανώς πιάνει το πρόσωπό του, πιάνει τα χέρια του, για να καλυφθεί. Εκείνος ήταν μπρούμυτα πεσμένος έξω από το αυτοκίνητο και αυτό με εντυπωσίασε», είπε χαρακτηριστικά.


 

«Ψάχνετε σε λάθος μέρος»

Η γυναίκα με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση έδωσε την δική της μαρτυρία στο “Τούνελ”.

«Ο Σάκης τον τελευταίο καιρό είχε ένα σοβαρό μπλέξιμο που τον επηρέαζε στην καθημερινότητά του. Καταλάβαινα χωρίς να ξέρω τι είναι αυτό, ότι δεν ήταν κάτι απλό».

Η γυναίκα από την Πάτρα ανέφερε πως προσπάθησε να τον βοηθήσει, όμως ο Σάκης, «δεν δεχόταν».

Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα είχε μόνο φιλική σχέση μαζί του και δεν ήθελε να εμπλέκεται άλλο σε αυτή την ιστορία.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στο Σάκη αλλά ψάχνετε σε λάθος μέρος, σε λάθος ανθρώπους. Δεν ξέρω τι σκέφτεται η οικογένεια του, πάνω στον πόνο της για το χαμό του, αλλά δεν μπορούν να έχουν εμμονή στο πρόσωπο μου χωρίς να έχουν κάτι εναντίον μου. Κακώς με εμπλέκουν σε όλο αυτό. Γιατί στοχοποιούν εμένα και την οικογένεια μου;»

Η απάντηση του Υπουργείου Δικαοσύνης

Το “Τούνελ” στην πρώτη εκπομπή της σεζόν είχε αποκαλύψει πως τα δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές  εξετάσεις του Γκολφινου όπως και άλλων θυμάτων,  από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες Πελλοπονήσου και Νήσων δεν προωθούνταν στο παθολογοανατομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών γιατί το ίδιο είχε παγώσει τις έρευνες.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαντώντας στα ερωτήματα της εκπομπής τόνισε ότι αυτό ισχύει αλλά δεν επηρεάζει την λειτουργεία των ιατροδικαστικών υπηρεσιών αφού τις αναγκαίες εξετάσεις διενεργούν τα αντίστοιχα τμήματα των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης.

Τα επείγοντα περιστατικά για τοξικολογικές εξετάσεις εξυπηρετούνται και από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Σε ερώτηση αν το Υπουργείο Δικαιοσύνης έπαψε την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων εργαστηρίων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αντιδραστήρια, απάντησε πως την διετία 20-21 είχε καταβάλει μόνο προς το Πανεπιστήμιο Αθηνών περίπου 800 χιλιάδες ευρώ για ανάλογες υπηρεσίες. Το 2022 εξαιτίας του υπερβολικού ύψους τιμών των προσφερόμενων υπηρεσιών, απευθύνθηκε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για την κοστολόγηση βάση του κρατικού τιμολογίου ώστε να αποφευχθεί η μεγάλη δημοσιονομική δαπάνη.

https://anikolouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom