Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Κρήτη: Η δραματική ιστορία 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμών από ανηλίκους στην (βίντεο)

«Η κόρη μου θέλει δικαιοσύνη» λέει η μητέρα της

Η 16χρονη, σήμερα, κοπέλα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμών όταν ήταν 12 ετών - «Δεν μπορεί να ρυθμίσει μέσα της αυτές τις φωνές που της λένε ότι πρέπει να δώσει τέλος στη ζωή της» αποκαλύπτει η μητέρα.

Συγκλονίζει η μητέρα της ανήλικης στην Ιεράπετρα που έπεσε θύμα βιασμών πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ήταν 12 ετών, από ανηλίκους.

Τέσσερα άτομα, τρεις ανήλικοι και ένας ενήλικας σήμερα, κατηγορούνται από 16χρονη ότι τη βίασαν όταν η ίδια ήταν 12 ετών σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Την αποκάλυψη είχε κάνει η ίδια η μητέρα της ανήλικης. Πριν από τέσσερα χρόνια, και ενώ η ανήλικη ήταν Α' Γυμνασίου, έπεσε θύμα βιασμού από ένα αγόρι της Α' Λυκείου με βίαιο τρόπο, ενώ ήταν παρόντες 15 μαθητές οι οποίοι δεν έκαναν κάτι για να το σταματήσουν, όπως αναφέρει στην καταγγελία της.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη λίγο αργότερα, σε ένα πάρτι γενεθλίων που έγινε σε σπίτι. Στο πάρτι αυτό βρίσκονταν και τρία αγόρια, μαθητές της Α' Λυκείου με τα οποία έκαναν παρέα η 12χρονη και οι φίλες της. Σε αυτό το πάρτι τα τρία αγόρια βίασαν διαδοχικά την ανήλικη.

Δείτε βίντεο:

Όλα όσα συνέβησαν δεν τα είπε σε κανέναν ενώ αρκετούς μήνες μετά το κορίτσι άρχισε να αλλάζει απότομα συμπεριφορά, σταμάτησε οποιαδήποτε εξωσχολική δραστηριότητα και δεν ήθελε να βγαίνει από το σπίτι μόνη της. Και όπως φάνηκε αργότερα, ό,τι είχε συμβεί, είχε διαρρεύσει μεταξύ των συμμαθητών της οι οποίοι εκφόβιζαν την ανήλικη ζητώντας από εκείνη σεξουαλικά ανταλλάγματα.

«Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται για τέταρτη φορά στην Παιδοψυχιατρική Κλινική στον τόπο καταγωγής μας. Όσο καιρό ήταν έξω, μεταξύ των νοσηλειών, δεν μπορούσε να είναι λειτουργική, δεν μπορούσε να παρακολουθήσει μαθήματα, δεν μπορούσε να έχει κοινωνική ζωή. Και ανά τακτά διαστήματα επικοινωνούσε είτε με το Χαμόγελο του Παιδιού είτε πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα γιατί έχει αυτοκτονικό ιδεασμό για να ζητήσει τη νοσηλεία της. 

Προσπαθούσαν να την πείσουν να ακολουθήσει μια θεραπεία εκτός κλινικής.Αλλά το παιδί νιώθει ασφάλεια μέσα στην κλινική γιατί δεν μπορεί να κοινωνικοποιηθεί. Οι διαγνώσεις διαφέρουν ανά διαστήματα. Στην αρχή ήταν βαριά κατάθλιψη, με αυτοκτονικό ιδεασμό χωρίς ψυχωσικά. Μετά με ψυχωσικά. Μετά διπολική διαταραχή. 

Πριν την τελευταία της παρούσα νοσηλεία, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε η νοσηλεία της σε Ψυχιατρική Κλινική που είναι ακατάλληλη για παιδιά. Και εμένα με ανάγκασαν να μπω στην Ψυχιατρική για να προσέχω το παιδί. Αυτό προβλέπεται.

Τώρα είναι στην Παιδοψυχιατρική. Προσπαθούν να αποδραματοποιηθεί είτε σε ξενώνα στην Αθήνα είτε σε άλλο νοσοκομείο με Παιδοψυχιατρική Κλινική. Αλλά μου λένε πως δεν υπάρχει θέση και να βρούμε πολιτικό μέσο. Δεν έχουμε καμία απολύτως επικοινωνία, απαγορεύεται. Δεν μπορεί να ρυθμίσει μέσα της αυτές τις φωνές που της λένε ότι πρέπει να δώσει τέλος στη ζωή της. Η κόρη μου θέλει δικαιοσύνη. Το ερώτημά της είναι ''γιατί μαμά αυτοί να κυκλοφορούν ελεύθεροι;''», είπε η μητέρα της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Οι γονείς των αγοριών γνωρίζουν ότι είναι κατηγορούμενα τα παιδιά τους και θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Λασιθίου προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις του βιασμού, του ομαδικού βιασμού και της αποπλάνησης κατά περίπτωση ενώ θα αναζητηθούν και οι ευθύνες των γονέων. «Θα περιμέναμε σε μια κλειστή κοινωνία όπως της Ιεράπετρας να είναι πιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της ηθικής αλλά δυστυχώς όχι...

Ούτε συγγνώμη (δεν έχουν πει) αλλά ούτε μια δήλωση μετάνοιας (δεν έχουν κάνει). Το παιδί δεν μίλησε γιατί θυματοποιήθηκε, γιατί ένιωσε ότι η ίδια φταίει για αυτό που συνέβη. Όταν άρχισαν οι απειλές με τα βίντεο και τα σεξουαλικά ανταλλάγματα, τότε το παιδί έκανε απόπειρα αυτοκτονίας» τόνισε, από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom