Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Οπαδική βεντέτα στο Αγρίνιο: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι δράστες της επίθεσης σε 25χρονο


Οπαδική βεντέτα όπως όλα δείχνουν σχετικά με το επεισόδιο που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στο Αγρίνιο, όπου τραυματίστηκε με μαχαίρι ένας 25χρονος και πραγματοποιήθηκαν δυο συλλήψεις, ενώ κάποιοι εκ των δραστών έχουν «βιογραφικό» στην αθλητική βία.

Πιο αναλυτικά:

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε χθες το πρωί η Αστυνομία για το αιματηρό επεισόδιο, με οπαδικά ό κίνητρα, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του πάρκου στο Αγρίνιο.

Πρόκειται για έναν 20χρονο και έναν 30χρονο που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, καθώς κατηγορούνται απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού και περί όπλων καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.Για το επεισόδιο αυτό έχουν ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία ακόμη πέντε άτομα και αναζητούνται.

Η συμπλοκή μεταξύ των νεαρών έλαβε χώρα στη συμβολή των οδών Ξενοπούλου και Καππαδοκίας, όταν σύμφωνα με πληροφορίες επτά άτομα που επέβαιναν σε δίκυκλα συνεπλάκησαν με άλλα δύο, με αποτέλεσμα ένας 25χρονος να τραυματιστεί στον μηρό με μαχαίρι και να μεταφερθεί λίγο αργότερα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Nοσοκομείο Αγρινίου. Ελαφρά τραυματίας φέρεται να είναι και ένας 34χρονος που ήταν μαζί του, αλλά έσπευσε να αποχωρήσει από το σημείο…

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη διακρίβωση των συνθηκών του συμβάντος συνεχίζονται, ωστόσο από την ταυτοποίηση των δραστών, άσχετα αν δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, προκύπτει ότι πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο οπαδικής βίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις από τους εμπλεκόμενους κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αθλητισμού και όχι μόνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την πλευρά του παθόντα τουλάχιστον για κάποιες ώρες μετά το συμβάν δεν υποβλήθηκε μήνυση κατά των δραστών και η Αστυνομία κινήθηκε αυτεπάγγελτα.

Δυστυχώς όλα συντείνουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο μιας ιδιότυπης οπαδικής βεντέτας, που ακόμη κι αν δεν αφορά τους άμεσα εμπλεκόμενους στο επεισόδιο αυτό, φαίνεται ότι έρχεται ως συνέχεια παρόμοιων περιστατικών, που έχουν σημειωθεί μεταξύ οπαδών του Παναιτωλικού και του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Αγρινίου τα τελευταία ένα - δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στα τέλη Ιουνίου σε ένα ανάλογο, αλλά μικρότερης έντασης περιστατικό τέσσερις νεαροί λήστεψαν και ξυλοκόπησαν 17χρονο στο κέντρο του Αγρινίου, που φορούσε μπλούζα του Παναθηναϊκού.

Δημήτρης Παπαδάκης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom