Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Μετά την εκλογή Κασσελάκη παραιτήθηκε ο διευθυντής της «Αυγής», αναβλήθηκε το φεστιβάλ «Σπούτνικ» της Νεολαίας


Υπ' ατμόν και στα κομματικά ΜΜΕ για την επόμενη ημέρα - Απουσιάζει το όνομα του διευθυντή Σπύρου Ραπανάκη από την κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ - Πολλά «μποφόρ» στη νεολαία που είχε ταχθεί υπέρ Αχτσιόγλου.

Αναβολές, παραιτήσεις και πολλή αγωνία συνθέτουν την μεγάλη εικόνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς οι «παρενέργειες» στην ευρύτερη περίμετρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του νέου προέδρου έχουν γίνει ήδη ορατές.

Συγκεκριμένα, από την ταυτότητα της εφημερίδας «Αυγή» απουσιάζει από χθες το όνομα του μέχρι πρότινος Διευθυντή της, Σπύρου Ραπανάκη, ο οποίος υπεβαλε κατά πληροφορίες γραπτά την παραίτηση του τη Δευτέρα, σε επιστολή με αποδέκτες τους Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη, αλλά και το ΔΣ της «Αυγής».

Σημειωτέον ότι ο κ. Ραπανάκης είχε ένα «θερμό επεισόδιο» στα κοινωνικά δίκτυα με τον Βουλευτή, Παύλο Πολάκη στα μέσα του καλοκαιριού, ενώ ο πρώην Διευθυντής της «Αυγής» φέρεται να είχε ταχθεί υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου.

Προς στιγμήν, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση σε κομματικό επίπεδο, αλλά έντονη είναι η αγωνία και στους υπόλοιπους εργαζόμενους στα κομματικά ΜΜΕ, οι οποίοι στην περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» είχαν καταγγείλει προ ημερών φαινόμενα στοχοποίησης.

Εν τω μεταξύ, την «Αναβολή του Φεστιβάλ Σπούτνικ 2023 λόγω καιρικών φαινομένων» ανακοίνωσε χθες το πρωί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας σε ανακοίνωση της πως «το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2023 που διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, και ήταν προγραμματισμένο να γίνει το τριήμερο 29/9-1/10 αναβάλλεται για το διάστημα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές».

«Η έλευση του νέου κύματος κακοκαιρίας και η πρόβλεψη για βροχές μέχρι λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξή του, κάνουν πρακτικά δύσκολη την έγκαιρη και επιτυχή προετοιμασία του φεστιβάλ μας. Σύντομα θα ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία και ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί», καταλήγει, αν και στη χθεσινή της σύσκεψη σημειώθηκαν πολλά μποφόρ.

Ειδικότερα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί σχεδόν στην πλειοψηφία της υπέρ της κυρίας Αχτσιόγλου, δημοσιεύοντας το πρωί της περασμένης Κυριακής -και ενώ είχαν ανοίξει οι κάλπες- 240 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητας της, ενώ το βαρύ εσωκομματικό κλίμα μέτρησε στην αναβολή του Φεστιβάλ, μολονότι υπάρχει η πρόθεση ορισμένων στελεχών της για διεξαγωγή του Φεστιβάλ στα τέλη του φθινοπώρου και σε κλειστό χώρο.

Γεωργία Σαδανά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom