Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πήλιο: Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης και απόγνωση για τους κατοίκους που δοκιμάζονται ξανά (φωτο & βίντεο)


Ώρα «μηδέν» για το Πήλιο! Μετρά τις πληγές του από την κακοκαιρία Elias που ακολούθησε τη φονική θεομηνία Daniel. Στρατός και δήμος στα διαλυμένα χωριά της περιοχής.

Το ημερολόγιο δείχνει 28 Σεπτεμβρίου και οι κάτοικοι στα χωριά του Πηλίου βλέπουν τη ζωή τους να ανατρέπεται, μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες, από δύο διαδοχικές κακοκαιρίες, Daniel και Elias.

Από το Χόρτο μέχρι τη Μηλίνα και τον Πλατανιά, η εικόνα είναι απελπιστική:

Ξηλωμένοι δρόμοι, τόνοι λάσπης, κραυγή απόγνωσης!

Κλιμάκιο του στρατού με ειδικό όχημα διασχίζει πάνω σε «βομβαρδισμένους» δρόμους, ανάμεσα σε ένα κομβόι της πυροσβεστικής υπηρεσίας του του δήμου Νοτίου Πηλίου. Τα σημεία, αρκετά. Οι ανάγκες, ακόμη μεγαλύτερες.

Το μέγεθος της νέας καταστροφής αποτυπώνεται στην εικόνα με τον απεγκλωβισμό μίας οικογένειας στον Πλατανιά. Η συμβολή ενός ερπυστριοφόρου φορτωτή ήταν καταλυτική, ώστε οι γονείς με τα δύο τους παιδιά να απομακρυνθούν εγκαίρως από τα ορμητικά νερά που έπνιγαν την κατοικία τους.

Δείτε βίντεο του ThessToday.gr από τις καταστροφές στο νότιο Πήλιο:  

Ο χείμαρρος που υπερχείλισε – σημειώνει το ThessToday.gr – ήταν και η αιτία το χωριό να κοπεί στα δύο και για πάνω από 10 ώρες να παραμένουν εγκλωβισμένοι τουλάχιστον 40 κάτοικοι.

Δείτε και φωτογραφίες του Intime News:

Το τοπίο που ξεπρόβαλλε για τους ελάχιστους πια κατοίκους που έχουν απομείνει στον Πλατανιά, χαοτικό. «Δεν υπάρχει σωτηρία για εμάς… δεν υπάρχει μέλλον», ψιθυρίζει η Ελένη Γεωργακούδη (κάτω φωτογραφία του ThessToday.gr), κάτοικος που με τα γυμνά της χέρια πλένει στον εμφανώς βρώμικο ποταμό, τα αδιάβροχα ρούχα της. «Καταστραφήκαμε» προσθέτει, όσο χρησιμοποιεί ως πλυντήριο τα λασπόνερα. Το δικό της, όπως εξηγεί, παρασύρθηκε κάπου στον Παγασητικό.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (28.09.2023), το κομβόι με τις αρμόδιες υπηρεσίες κατέφθασε στο χωριό, με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μητζινό, να κάνει αυτοψία και να συνομιλεί με τους πληγέντες.

Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, ενώ όπως εξηγεί ο ίδιος στο ThessToday.gr, σε πρώτη φάση ολοκληρώνεται η αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε «κόκκινα» σημεία, διότι μέχρι και πριν λίγες ώρες, το Πήλιο – ειδικά η νότια πλευρά – δεν είχε καμία πρόσβαση προς τον Βόλο.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom