Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Πειραιάς: Συγκλονίζουν οι δύο ναυτικοί που γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα (βίντεο)


Συγκλονίζουν οι δύο ναυτικοί, που γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα, κατά τη διάρκεια εργασιών που έκαναν σε καταμαράν στο λιμάνι του Πειραιά, την Δευτέρα.

«Τι ένιωθα την ώρα που έπεφτα; Ένιωθα τον θάνατο. Τα προθανάτια, λέω ‘τελείωσε, πάει’» λέει ο ένας ναυτικός και ο άλλος αναφέρει: «Ήμουν σαν να έβλεπα όνειρα, βασικά. Δεν ένιωθα ότι το ζούσα εκείνη την στιγμή, δεν το πίστευα».

Η εικόνα των δύο ναυτικών να γλιστρούν και να πέφτουν στο νερό από μεγάλο ύψος, προκαλεί σοκ. «Ζούμε από θαύμα» δήλωσαν στην εκπομπή LIVE NEWS του Mega. «Πίστευα εκείνη την στιγμή ότι πέφτοντας, ότι δεν θα ξαναξυπνήσω, ότι… Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα», λέει ο Γιάννης, ο πρώτος που γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Ο ναυτικός έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά και νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο.

«Έχω κάποιες ζαλάδες και δεν έχω διαύγεια. Είμαι σε φάση εξετάσεων ακόμα. Μαγνητικές, ακόμα το μάτι μου έχω πρόβλημα, έχει κάποιο κάταγμα. Και στον αυχένα και στο ζυγωματικό έχω στο δεξί, έχω κάταγμα», τονίζει.

Πειραιάς: Δύο μέλη του πληρώματος πλοίου έπεσαν στη θάλασσα

Πειραιάς: Τη σύλληψη τριών μελών του καταμαράν διέταξε ο Εισαγγελέας, μετά την πτώση δύο ναυτών στη θάλασσα

Πειραιάς: Ελεύθεροι ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του καταμαράν μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα

Ο 56χρονος Γιάννης είναι παντρεμένος και πατέρας ενός 20χρονου αγοριού. «Εγώ, από ό,τι μου είπαν, πρέπει να είχα βουλιάξει. Θυμάμαι αποσπασματικά ότι προσπαθούσα να κρατηθώ στην επιφάνεια για να μην χάσω τις αισθήσεις μου και πνιγώ. Αλλά το θυμάμαι αποσπασματικά, θυμάμαι ένα κομμάτι να προσπαθώ να κρατηθώ στην επιφάνεια και ένα κομμάτι που με είχαν βγάλει επάνω, κάποιοι είχαν βουτήξει, με τράβηξαν», αναφέρει.

Όταν οι δύο ναυτικοί έπεσαν στη θάλασσα, λιμενικοί έτρεξαν στον προβλήτα και βούτηξαν με τα ρούχα για να τους σώσουν. Δύο λιμενικοί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους δύο ναυτικούς. 

«Και η κοπέλα χτύπησε πολύ στο πόδι της και ένας που βούτηξε, λιμενικός και αυτός. Πήγα σήμερα στα παιδιά, τους ευχαρίστησα, το κορίτσι κουτσαίνει και ο άλλος έχει χτυπήσει τη μέση του», λέει ο πατέρας του ενός από τους ναύτες, που έπεσαν στη θάλασσα.

«Δε θα ζούσαμε τώρα αν είχαμε πέσει επάνω στο κράσπεδο. Είναι 14 - 15 μέτρα. Λίγο πιο κολλημένο να ήταν στον ντόκο, θα ήμασταν μακαρίτες και οι δύο. Ή να είχαμε πέσει κάπως αλλιώς, να είχαμε βρει στον ντόκο, θα είχαμε τελειώσει», λέει ο ένας στον τηλεοπτικό σταθμό. Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα, που διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες συντελέστηκε το ατύχημα.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο από την εκπομπή του Mega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom