Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Καρδίτσα: Ο πολύπαθος Παλαμάς προετοιμάζεται για την επέλαση της κακοκαιρίας Elias - Live η πορεία της


Σε επιφυλακή αλλά ψύχραιμοι είναι οι κάτοικοι του Παλαμά στην Καρδίτσα, αναμένοντας την κακοκαιρία Elias, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η φονική κακοκαιρία Daniel, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Παλαμά, κ. Δημήτρη Τσιγαρδά να δηλώνει ότι η κατάσταση μέχρι στιγμής είναι πιο ήπια.

Ο κ. Τσιγαρδάς μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ για την κατάσταση που επικρατεί στον Παλαμά της Καρδίτσας, ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας Elias. 

Ο Δήμος Παλαμά είχε τα περισσότερα προβλήματα με την κακοκαιρία Daniel, καθώς δέχθηκε τον μεγαλύτερο όγκο βροχής και υπέστη τις περισσότερες ζημιές, με τις καταστροφές να είναι ανυπολόγιστες.

Να σημειώσουμε πως το τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου Παλαμά, όπως ανακοινώθηκε, συνεδρίασε και καθόρισε τις θέσεις συγκέντρωσης των κατοίκων κάθε κοινότητας για το ενδεχόμενο πλημύρας.

Αποφασίστηκε ότι εφόσον απαιτηθεί εκκένωση οικισμού/ών λόγω σοβαρών πλημμυρικών φαινομένων, όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να φιλοξενηθούν στα ψηλότερα σπίτια και οι υπόλοιποι να φύγουν από τα σπίτια τους στις προκαθορισμένες θέσεις που υπάρχουν σε κάθε κοινότητα.

Η πορεία της κακοκαιρίας από το windy.com

Όπως φαίνεται από τον χάρτη του windy.com με την πορεία της κακοκαιρίας σε πραγματικό χρόνο, περιοχές όπως η Πάτρα, το Μεσολόγγι, το Καρπενήσι, η Λάρισα και η Κεφαλλονιά είναι μεταξύ των περιοχών που πλήττονται από τις βροχές το βράδυ της Τρίτης (26.9.2023).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: InTime

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom