Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, μήνυμα του 112 (βίντεο)


Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ., λόγω της κακοκαιρίας Elias. Πρόκειται για το συνολικά τρίτο μήνυμα που έχει σταλεί σήμερα στη Θεσσαλία.

«Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα του 112 που ήχησε στα κινητά των κατοίκων, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας Elias.

Νωρίτερα είχαν σταλεί δύο μηνύματα από το 112 για τη Λάρισα. Το ένα ήταν προειδοποιητικό για τις περιοχές Αρμένι και Σωτήριο, λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας, ενώ το δεύτερο εστάλη πάλι για την περιοχή Σωτήριο, αυτή τη φορά για την εκκένωσή της προς Λάρισα.

Τώρα, απαγορεύτηκε και η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, λόγω του «σφυροκοπήματος» της κακοκαιρίας Elias στην περιοχή.

Δείτε το μήνυμα του 112: 

Ήδη υπάρχουν προβλήματα στον Βόλο και τα προάστιά του όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι, υπόγεια, σπίτια και επιχειρήσεις από την πολύ σφοδρή καταιγίδα, ενώ απειλεί και πάλι να ξεχειλίσει ο Κραυσίδωνας όπως και την προηγούμενη φορά με την κακοκαιρία Daniel.

Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας – Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Έχουν πλημμυρίσει οι Λεωφόροι Αθηνών, Λαμπράκη και Λαρίσης με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κίνηση των αυτοκινήτων όπως και στους οδικούς κόμβους της περιοχής.

Πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Άγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας, όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Με έκτακτη ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου προτρέπει τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα».

Που «σφυροκοπά» η κακοκαιρία Elias

Η Θεσσαλία μετράει ακόμα τις πληγές της από την κακοκαιρία Daniel. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα ξεκινήσει επίσημα η σχολική χρονιά στις περισσότερες περιοχές της, ωστόσο ο κρατικός μηχανισμός είναι επί ποδός ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω καταστροφές στις πληγείσες περιοχές.

Σήμερα, πάντως, τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην Εύβοια, αφού τα μεγάλα ύψη βροχής έχουν προκαλέσει πλημμύρες. Τα νερά ξεπερνούν το 1 μέτρο σε μερικές περιοχές ενώ και η Φθιώτιδα βρίσκεται σε επιφυλακή.

Η κακοκαιρία Elias θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τη χώρα μέχρι και το Σάββατο, με 6 περιοχές να βρίσκονται στο «κόκκινο», σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom