Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ανατροπή - Σε ποιον ανήκαν τα όπλα και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στο Κολωνάκι


Μια ξεχωριστεί ιστορία φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τα όπλα και τα πυρομαχικά που εντοπίστηκαν τυχαία σε αποθήκη διαμερίσματος στο Κολωνάκι.

Όλα έγιναν όταν το ακίνητο, που ανήκε σε δύο ηλικιωμένους -κατοίκους εξωτερικού, πέρασε στα χέρια ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία θέλησε να προβεί σε εργασίες ανακαίνισης.

Όταν ο αρμόδιος μηχανικός βρέθηκε σε μια αποθήκη, εντόπισε μέσα σε ένα κιβώτιο τα όπλα και πυρομαχικά, ειδοποιώντας τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν πέντε τυφέκια, μεταξύ των οποίων ένα Μ1, ένα πολυβόλο, και ένα αεροβόλο, καθώς και τρεις χειροβομβίδες και 500 φυσίγγια.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί πυροτεχνουργοί, οι οποίοι πήραν τα ευρήματα προκειμένου να τα μεταφέρουν στα εργαστήρια για αναλύσεις.

Αποκαλύψεις

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση αναζήτησαν άμεσα τους ιδιοκτήτες, πρώην και νυν, προκειμένου να λάβουν απαντήσεις για τα πρόσωπα που βρίσκονταν στο παρελθόν στο διαμέρισμα.

Όπως τόνισε ο συνήγορος του πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου, στο συγκεκριμένο διαμέρισμα κατοικούσε κατά το παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός Εμμανουήλ Τσουδερός.

Παράλληλα, ο συνήγορος του πρώην ιδιοκτήτη αναφέρθηκε και σε ένα γεγονός που είχε αποκαλύψει το in. Ότι το συγκεκριμένο ακίνητο υπήρξε κατοικία του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα, Εμμανουέλε Γκράτσι, του ανθρώπου που παρέδωσε το τελεσίγραφο στο δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, το οποίο οδήγησε στον ελληνοιταλικό πόλεμο του 1940.

Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εξακριβώσουν τη χρονολογία κατασκευής ή την προέλευση των όπλων, για να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκαν τα συγκεκριμένα όπλα και πυρομαχικά.

https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom