Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Εικόνες «Αποκάλυψης» στην Εύβοια - Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμά τους


Στο έλεος της κακοκαιρίας Elias παραμένει η βόρεια Εύβοια. Η μανία των έκτακτων καιρικών φαινομένων απειλεί ανθρώπινες ζωές και προκάλεσε καταστροφές σε σπίτια.

Με μανία σφυροκοπάει τη βόρεια Εύβοια η κακοκαιρία Elias. Από το πρωί της Τετάρτης (27.09.2023) έχουν πέσει αδιανόητα υψηλά ποσοστά νερού σε περιοχές στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Στη Βατερή έπεσαν 198 χιλιοστά βροχής, ενώ μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί σε Αιδηψό, Μαντούδι, Ροβιές και άλλες περιοχές.

Ειδικότερα στα Λουτρά Αιδηψού, η μανία των ορμητικών νερών σε συνδυασμό με φερτά υλικά, κατέστρεψε περιουσίες και σπίτια.

Την ίδια ώρα συναγερμός έχει σημάνει για την υπερχείλιση τεσσάρων ποταμών στην Εύβοια, ο Νηλέας, ο Κηρέας, ο Μεσσάπιος και ο ποταμός στη Σηπιάδα, όπως φαίνεται στα παρακάτω βίντεο του evima.gr:

Ενδεικτικές των καταστροφών είναι και οι εικόνες από σπίτι στα Λουτρά Αιδηψού, το οποίο πλημμύρισε από την κακοκαιρία Elias:

Η καταστροφή είναι ολική, καθώς δεν έχουν παρά ελάχιστα πράγματα επάνω από την επιφάνεια των λασπόνερων.

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση μετά την καταστροφή που τους βρήκε για ακόμα μία φορά, ενώ η κακοκαιρία Elias όχι μόνο δεν θα εγκαταλείψει την Εύβοια, αλλά θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κάνοντας την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.

Άνθρωποι ανέβηκαν σε ορόφους για να σωθούν

Η κακοκαιρία Elias «μαστιγώνει» την Εύβοια, συνοδευόμενη από επικίνδυνα φαινόμενα. Η κατάσταση είναι δραματική στο Κυμάσι Μαντουδίου, όπου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Κυμασιώτης, πλημμύρισαν τα πάντα στο χωριό.

Κάτοικος της περιοχής μιλώντας στο evima.gr, είχε – μεταξύ άλλων – πει χαρακτηριστικά:

«Η κατάσταση στο χωριό είναι τραγική έχουν πλημμυρίσει τα πάντα από τον ποταμό. Εγώ πρόλαβα και έφυγα από το σπίτι μου, όμως η γειτόνισσά μου, δεν πρόλαβε να φύγει πλημμύρισε το σπίτι της και για να σωθεί ανέβηκε στον όροφο του σπιτιού της».

Στη βόρεια Εύβοια υπήρξαν ισχυρές βροχοπτώσεις με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια. Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στην Ιστιαία και την ευρύτερη περιοχή.

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Έχουν, επίσης, σημειωθεί κατολισθήσεις μικρής, όμως, κλίμακας και έχουν πέσει δέντρα.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom